*Kimsenin olmasını istediği gibi olmayın,kendinizin istediği gibi olun.

*Herkes sizi istediği gibi anlayacaktır bu yüzden kimseye kendinizi anlatmak için uğraşmayın.

*Keyfinizi kaçıracak her türlü etkenlerden uzak durun.

* Ömrünüzün son baharına yaklaşmaktasınız bu yüzden tüm hatalarınızı geride bırakarak  'an'a odaklanın ve gelecek planları yapın.

* İki tane şeye çok dikkat edin,zamanınıza ve sağlığınıza.Bu yaşlardan sonra zaman hızlı geçer ve sağlığınız gerek ihmaller sonucu gerek kötü alışkanlıklar sonucu gerekse de gıda olarak tükettiğimiz fakat içerisinde zehir barındıran ürünlerden dolayı bozulacaktır.

*Kimseye bir şeyi ispatlamak zorunda değilsiniz,enerjinizi boşa tüketmeyin.

* Dünyayı tek başına değiştiremezsiniz,durduk yere maceraya atılmayın.(Bu maddede itiraz edip " hocam peygamberimize kırk yaşında peygamberlik geldi"diyebilirsiniz,ben de derim ki "siz peygamberlik özelliğini taşımadığınıza göre..."

*Hayatınızdan "fazlalıkları"çıkartın çünkü faydası dokunmayan her nesne size ağır gelmeye başlayacaktır.

* Ne ergenler gibi hayata toz pembe bakın ne de yaşlılar gibi karamsar,unutmayın  ki pastanın ortası  lezzetlidir her zaman.

*Fazla dost edinmenize gerek yok,az dostla kaliteli ilişkiler kurun size yeter.

Peki kırk yaş sendromu nedir?

40 yaş sendromu; halk arasında “andropoz” olarak bilinen androjen eksikliğidir. Androjende yaşanan azalma, 40’lı yaşlarına gelen erkeklerin, fiziksel görüntüsünde hoşlanmadığı değişimlerin başlaması sebebiyle “40 yaş sendromu” haline gelebilir. 

Erkeklerde testosteron azalması, sadece cinsel işlev bozukluğu değil aynı zamanda kan hücreleri, kalp fonksiyonları, beyin sağlığı, kas gücü gibi metabolizma fonksiyonunu da etkiler.

Gençliğindeki görünümünü kaybettiğinin farkında olsa da bunu kabullenmek istemeyen erkek bireyler, dış görünümünde değişiklikler yapma ihtiyacı hisseder. Bakımına ve giyimine daha fazla önem verebilir, yeni hobiler, yeni saç stilleri, yeni arkadaş çevresi gibi kendini daha genç hissettirecek bazı değişimlere başvurabilir. Gençlik dönemine göre enerjisini ve kas gücünü kaybetmeye başlayan 40’lı yaşlarındaki erkekler, her alanda kendini, gücünü ve enerjisini kanıtlamaya çalışır.


Bebeği olanlar  bilecektir,bebek kırkıncı gününde yıkanır,süslenir,dualar okunur ve yöresine göre çeşitli kutlamalar yapılır,bebek o günden itibaren hayata adapta  olmaya çalışırken annesi ise hem fiziksel hem  de ruhsal durumuna geri döner.Annesi   normalleşip yavaş yavaş işine gücüne devam ederken bebeği ise  sesleri tanımaya başlayıp gülümsemeye başlar.

Her yaş güzeldir her yaş özeldir,sendromsuz ve sorunsuz nice  yaşlar diliyorum beni seven-sevmeyen herkese.



( Kırkından Sonra başlıklı yazı berberce tarafından 7.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.