Ana gibi yar vatan gibi diyar olmaz atasözü hakkında ne kadar çok  kompozisyon yazdık hatırlamıyorum  okul yıllarımızda."Ana"ile "vatan" kelimesinin eş görüldüğü  anaya ihanetin vatana ihanet,vatana ihanetin ise anaya ihanet  olduğunu o yıllarda kazımıştık beyinlerimize,ikisi de kutsal bilmiştik ve hala aynı kanıdayız.

Kadınlara kalkan eller kırılsın demiyorum,kopsun diyorum.Bazen haber bültenlerinde bazen gazetelerin üçüncü sayfalarında kadın cinayetlerini gördüğümde  beynimden vurulmuşa dönüyorum.Yeryüzündeki herşey kadınların eseridir bu bir feminist yaklaşım değil realist yaklaşımdır.

Analar mübarek insanlardır,cennet ise onların  ayakları altındadır böyle kimselere karşı sözlerimizde ve davranışlarımızda daha dikkatli  olmamız gerekmez mi? Onların  kaplerini kırmak,hor görmek,küçük düşürmek,üzmek,ağlatmak kimin haddine?
Rahme düşer düşmez  başlıyoruz kan kusturmaya,gece-gündüz  demeden   bütün eziyetlere zevkle  katlanma cesaretini  gösteren birer kahraman,melektirler onlar.

Yaşınız kaç olursa olsun,onların gözünde hala çocuksunuzdur.Ancak bireyselci,özgürlükçü ve tüketici olarak bildiğimiz z kuşağının,buna hiç tahammülleri yok,herşeyin en iyisini hep kendileri bildiklerini söyleyip duruyorlar.Fazla değil bundan beş yıl,on yıl sonra başıma gelerek aile birliğimizi darmadağın edecek bir felaket var:kuşak çatışması.

Bizim  o yöreler kışın daha soğuk olduğu için(Ege bölgesi),annemi misafir ediyoruz iki veya üç ay,buralar oralara nazaran çok sıcak(Akdeniz bölgesi.)Kolay değil yetmiş yaşındaki bir insanın şehre adapta olabilmesi bu yüzden çok sıkılıyor  buralardan.

Bir aralık ayı  geliyordu anam memleketten,yemekleri hazırladık otobüsün yolunu gözlüyoruz,on dakika bekledikten sonra anam otobüsten iner inmez elini öpüp sarılmak isteyince:
"Uzak durun dedi,benden uzak durun!" Bir kabahat mı işledik diye düşünürken  fazla meraklandırmadan söyleyiverdi anam:
"Biraz gribim."

Analar hep çocuklarını  düşünür,ne demişler;ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar.
( Ana başlıklı yazı berberce tarafından 30.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.