Taksiyi çağırdığında işinin acil olduğunu,önemli bir toplantıya katılacağını,mümkün olduğunca  hızlı gitmesini rica etmişti şoför beyden gideceği yerin adresini söylerken;ne zaman,nerede,kiminle karşılaşacağını nerden bilsindi ki?

Tahminen yirmi dakika süreceğini düşünürken gideceği yolun,şoför başka yöne sapınca hem şaşırdı hem korktu,uyarmak istedi:
-Abi,yanlış yöne saptınız,hani adresi bildiğinizi söylemiştiniz?
- Biliyorum beyefendi,merak etmeyin,dedi  şoför ama   adam hiç tatmin olmadı.
-Abi, yolu uzatıp benden fazla para alacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

İki kilometre  kadar yol gitmişlerdi ki şoför bu sözü duyunca çok sinirlendi, aracı sağa çekip ani firen yapınca  adamın canı ağzına gelmişti.
-Ne demek istiyorsun beyefendi sen,bana sahtekar mı demek istiyorsun?
-Yok abim öyle demek istemedim.
-Ya ne demek istedin,yolu uzatıp senden fazla para mı isteyecek  mişim?Al şu paranı ve in lütfen! Bana inanmayanlarla yolculuk edemem.

Adam,toplantısını düşünerek biraz kem küm etti,özür diledi fakat şoföre geri adım attıramadı.
Adam araçtan inerken arkasından şöyle diyordu şoför:

"Bak delikanlı,o senin bildiğin kısa yolun  dört noktasında trafik işaretleri var  ancak benim saptığım yolun sadece iki noktasında trafik işareti var hem yakıttan tasarruf edecektik hem de zamandan,bu şehirde yıllarca görev yaptım ve her yerini  karış karış bilirim,ben emekli polisim."

Emekli olup da çalışmak zorunda kalan ve  şuan görevi başında bulunan tüm polislerimize selam olsun.
( Emekli Polis başlıklı yazı berberce tarafından 14.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.