Kanun Taksimi

 

 

Güneş hangi mevsimde, hangi gökkuşağının üzerinde olursa olsun, gamzelerinde saklı hüzünlerinin mevsimleri hep sonbahar, topraklarına hep yağmur yağar. Sarı bir üşüme başlar içimde, sarı bir güz var gözlerinin içinde, ona bakınca titrer gök kubbe açar uçurum çiçekleri.

 

Kirpiğinin birinde neyzen, birinde sazen, hicaz saz semaisi başlar gözlerinin güneşinde ki sarı bir çakır keyf içinde dinleyen. Bakışlarını ne zaman kaçırsa, gizli saklı gider yıldızlı gecelere. Bilmiyordum yıldızlar neden bu kadar uzak, neden gece / neden karanlık / geceler gözlerinin içinde ağlar.  Neden gece…

 

Güller O’na açar / gül kurusu hüzünler / hüzünleri yapraklarına düşer. O hüzünlerinden habersiz, gözlerindeki derin kuyulardan habersiz, gözbebeklerinde hüznü resmeder. Biraz daha baksa / öyle derin / biraz daha gülümsese gamzesi, dudağı bükülse… Neyzen ölecek, sazen susacak… Garip bir ağıt ölümlere yelken açacak. Ah! Bilmezsiniz siz, O’nun gözlerinden bulutlar geçer, saçlarından süzülür şarkılar / nihavent.

 

Gözleri aşkın doğmasını beklerken, ayrılıklar gelip limanına yaklaşır, demir atar nedeni belirsiz vuslata uzak sevdaları. Ne zaman gönül köşkü yıkılsa… Uzaklardan geçen her gemi biraz daha düşlerini düşürür derinlere, derinlerde kalır bakışları… zor çıkaramam, çıkaramazsınız umutlarını. Olmasın diye ayrılıklar limansız denizlere bu özlemleri… / Özlemesin… / Gözlerine güneşi getirecek olan bir gün limana yaklaşacak, şimdi gölgelere aldanmasın, gözlerindeki güzlere boyanmasın hüznü…

 

Uzakların keşfedilmeye hazır büyüsü gibi, dokunulmamış bir ormanın derinliğinin esrarı gibi…  bir çerçeveye sığdırsan gözlerini / içinde sakladığın, kimselerin bilmediği hüzünlerinin resmi gibi / sen gibi / gizlenmiş duygularının / gör, buradayım / sesi. Kelebeklerin veda ederken bıraktığı renk cümbüşü, bakışlarındaki nurun gizli aksi, ilahilerin duyulmayan melodisi / O’nun kahverengi gözleri.

 

Giderken gözlerini bırakır, razıyım güzlerinin üşüten rüzgârlarına. Gözlerinde kendini saklar, bir uçurumun kenarında otururum kirpikleri şarkıya başlar / kürdili hicazkâr. Değince gözleri gözlerime, düşünce hüznü hüznüme / kanun taksimi başlar.

 
 
 
Nevim Karahan
 
 
( Kanun Taksimi başlıklı yazı Nevm Karahan tarafından 26.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.