Ilımlı İslâm Fitnesine Dikkat (*)

Beşeriyet tarihi bize insanların ilâhî dinlere veya din addedilen beşerî sistemlerin kaidelerinden oluşan hayat nizamlarına mensup olduklarını göstermiştir.Bu hakikat bize insanların dinsiz olamayacaklarını kulakları yırtarcasına haykırmaktadır.
Bu cümleden olarak Mensubu olmakla müşerref olduğumuz Türk Milleti’de Bilinen tarihinin önemli bir kesitinde Müslüman olarak yaşamış,hatta Müslümanlığın dünyaya yayılması için fütuhat görevini de yerine layığı veçhile getirmiştir.
21. yüz yıl başları olan bu yıllarda kamuya mal edilmeye çalışılan “ne idüğü belirsiz bir yerden kaynaklanan” değil.Nereden kaynaklandığı belirli olan bir “ılımlı İslâm” tamlaması
Dillerde dolaşmaktadır.Bunun bir özel maksadı muhakkak vardır.Neden Ilımlı İslâm?
Temizlik babında kaynar suyun ılıklaştırılması adeti vardır .Sebep kaynar su yakmasından korunmak için.Elbette yapılması gereken sağlık kurallarına uyan bu davranıştır.
Anladık da bizim İslâm kimleri yakaca da ılıklaştırılması gerekli görülüyor.İslâm yakıcı niteliklere sahip de biz mi anlayamamışız.Bunda bir bit yeniği olduğunun farkına her Müslüman’ım diyenin varması gerekirdi.Hal böyle olunca bazı hakikatlerin duyurulmasında faydalar olduğu kanaatindeyim.
Bu bit yeniği nedir acaba? Tarihe Şan verirken yön de veren bir millet elbet inkırazını atlattıktan sonra aslî görevine tekrar dönmek isteyebilir.Buna mani olmak için beslendiği manevî kaynakların gücünün azaltılması hatta yok edilmesi lâzımdır.Bunu kim yapar .Ezelî düşmanlarımız.Apaçık yapamazlar ki.Öyleyse uşak bulurlar aramızdan yaptırırlar.İşte o zaman anlayamayız aramızdaki iki yüzlüleri.
“Misyonerlik karşılıklı saygıya dayalı bir dinler arası diyalogu öngörür.”Vatikan Kateşizm Kitabı sayfa:233**
“Dinler Arası Diyalogun bizim için anlamı bütün insanları İncil’e ve kiliseye yani Hıristiyanlığa ulaştırma yolu olmasıdır.”Papa 6.Paul 6 Ağustos 1964**
Biz ise iyi ve hayırlı bir faaliyet içinde olduğumuz zannı ile çakır keyf iş yaptığımızı zannediyoruz veya zannettiriliyoruz.
Düşmanın sinsi faaliyetleri karşısında uyanık olmak zorundayız.
Bunun için de işi iy bilmek görevimizi ihmal kötü sonuçlar doğracaktır .Buna fırsat ve meydan vermemeliyiz.
“Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Harp Akademileri’nde yaptığı konuşmasında “Türkiye devletinin başına bazı sıfatlar takılıyor. Buna anayasal organlar fırsat vermeyecektir” sözüyle neyi kastettiği soruldu:
- Cumhuriyet’in başına sıfatlar takılıyor derken ılımlı İslamı mı kastettiniz.
Büyükanıt bu soruya “Evet” cevabını verdi.
Genelkurmay Başkanı ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’le yaptığı görüşmede kendisini uyardığını ve "Ilımlı İslâm deme dediğini" de dile getirdi.”***
Türk Ordusunun bu duyarlılığı bizi iyice uyarmış olmalı.Dikkatli olmak yolunda titiz davranmalıyız.
Aramızda elbette fikir ayrılıkları olacaktır.Bu ayrılıklar memleketin ilerlemesinin usulleri ve planları sadedinde olmalı hayatî konularda fikir ayrılığı olmamalıdır.
Millî birlik ve vatan bütünlüğüne musallat olan kenelerin yaşamasına asla fırsat vermemliyiz.
** Bir Sinsi Savaşın Öyküsü,Kod adı: Ilımlı İslâm,Tevfik Karabulut,Bayrak Yayıncılık ,Mart 2007-İstanbul,s.409
*** 5 Haziran 2008 hürriyet.com.tr / A.A
* sakiralbayrak.tr.gg "den
yayınlanmış bir yazı


















( Ilımlı İslâm Fitnesine Dikkat başlıklı yazı Şakir Albayrak tarafından 7.07.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.