AÇILIM ÜZERİNE
Şakir Albayrak
Açılım: Gerçek anlamın daha iyi anlaşılmasını sağlamak, herkesin ortak duygu ve düşüncesine yol açmak olarak tanımlanabilir.
Gelelim bizdeki açılıma. Türkiye’de din, dil, ırk ayrımcılığı yoktur. Bunu hep böyle biliriz. Hatta içimizden çoğunluk imtiyazlı olsa daha adil olunmaz mı diye de geçirenlerimiz vardır. Psikoljik bir durum.
Eğitimde, sağlıkta, istihdamda TSK’ da TBMM’de Emniyet Teşkilatında,etnik bir ayrımcılıktan söz edilebileceğini sanmıyorum.Beşeri münasebetler çerçevesinde torpil olarak adlandırılabilecek bazı uygulamalardan mevzi olarak söz edilebilir.Bu da kamuyu kayda değecek oranda etkilemez.Ki bu durumun da yasal dayanağı yoktur.Yasalar zaten ayrımcılığa cevaz verecek biçimde oluşturulamaz.
Bu durum tespitidir.
Durum buysa ülkede Yasal bir Türk –Kürt ayrımcılığı varmış gibi davranıp buna çözüm üretmeye çalışmanın anlamı nedir? Bir taraftan Demokrasinin asgarî ve azamî nimet ve de varsa külfetlerinden Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşı olan herkes payını alabilmekte. Sadece fakir zümrelere buradan pay düşmemekte. Anti demokratiklik buradan kaynaklanıyorsa bunu çözümü siyasal değil, ekonomiktir.
Bir terör sorunun çözümüne demokrasi açısından bakmanın hangi yanı tecrübeye dayanmaktadır. Sonra kimin tecrübesine? Geçim sıkıntısının teröre vücut verdiğinin maval olduğu hâlâ mı anlaşılamadı. Devasa yatırımlarımız terör bölgesine yapılmadı mı? Niçin terör durmuyor? Teşhis yanlış. Çünkü terör halkın iç dinamiklerinin ürünü değil. Fikren ve bedenen uşaklığı kullanılmışlığı meslek addeden bir avuç zavallının dış destekli faaliyetidir. Yoksa halkın teröre cebren yataklık edilmesi dışında bir iltifatı ve iltihakı olamaz. Eğer varsa, bunun da çözümünün adı Açılım olmaz. Acı acıyı su sancıyı giderir diyenler boş lâf mı etmişler gölgede kahve höpürdetirken?
Bu sorun Kürt sorunu olamaz.Bu sorun bir bölücülük sorunudur.Bu sorun çözüleceği yerde sürekli derinleştiriliyor.Hem de Kendilerine Türk Millet vekili diyenler tarafından.Bu ekip ya istifa etmeli veya Türk millet vekilliği evsaflarına uygun hareket etmelidir.Bölücülük en yüksek yapının çatısı altında ülkeyi çatırdatsın siz hâlâ demokratik açılım deyin.Bu tezat değil de nedir?
Bizim demokratik sorunumuz olsa anılan bölgede seçim şartları değişik olur.En azından bölgede meskun veya bölgeden kaynaklı zatların adaylığını engelleyerek oradaki seçim sonuçlarını kitabına uydurmaya çalışırız.Herkes serbestçe seçime katılıyor,seçiliyor,yüce makamın çatısı altında namus ve şeref sözü veriyor.Sonra da demokratik Kürt açılımına gerek duyuyoruz.Yok böyle bir şey.Her mebus ettiği yemine sadakat göstermeli .Göstermiyorsa makamı boşaltmalıdır.Yoksa olmayan namus ve şerefleri üzerine mi söz vermişlerdir?Kabullenilebilecek bir durum değildir.
Vatanın bölünmezliği esasını haleldar edebilecek bütün teşebbüslerden derhal vaz geçilmeli. Ülkeyi bir bütün olarak terör belâsından kurtarmalıdır. Aksi halde bu ülke ne Türk’e ne Kürt ‘e yâr olur. Birileri bahtiyar olur ama birileri ne olur bilinmez.





( Açılım Üzerine başlıklı yazı Şakir Albayrak tarafından 7.09.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.