İstanbul Kan Gölüne Döndü
Şakir Albayrak

Yukarıdaki tabir basının Kurban Bayramının kurban kesimiyle ilgili neredeyse ortak manşetten beyanatıydı.Düpedüz hakaret değil de nedir.
“Kaçak kurban kesimi” manzaralarını da seyrettik.Gayri Müslim bir memlekette Müslümanları ve Müslümanlığı horlar ve şikayet edercesine.İnanın Hollanda’nın o meşum karikatür vakası belki de bu kadar yüz karası değilmiştir.
Bu memleketin insanları eğer gayri Müslim değillerse kimliklerinde “İslâm” tabiri yazılıdır.Bu durum bir ayrımcılık değil özelliktir.Mademki mensubu bulunduğunuz halk Müslüman ,mademki belediyelerin mümtaz salâhiyettar mesullerisiniz,hizmet etmek için seçildiğiniz halkın ihtiyaçlarını dünyevî veya uhrevî göz önüne alarak düzen kurmalı ve hizmeti de deruhte etmelisiniz.
Bu halkın kurban keseceğini bile bile lüzumlu tedabiri almıyorsunuz(Yeterli vasıfta kesimhaneler,ekipmanları kasapları v.s.) üstüne üstlük yüksek kesim ücretleri alıyorsunuz,uyduruk kesimhanelere vatandaşı zorluyorsunuz.
Vatandaş da gönlüne göre bir arazi bulup arazi olmayı tercih ediyor.
İstanbul veya başka şehirlerde şunca sosyal siteler kuruluyor,vadeli hesaplarla ödenmesi için alıcı aranıyor.Bu böyle sürüp gidiyor.
Hangi sitede “bu halkın kurban keseceği “ hesaba katılarak bir proje uygulaması vardır.Yoktur elbet.İnsanımızın inançları hesaba katılarak bir proje geliştirirseniz Küre-i arz ters dönmeye beşler diye korkuyorsunuz herhalde.Gerçi Küre-i arzın ters döneceği kabullerin arasına alınsa bu işler böyle ters gitmez.
İstanbul’daki kurban kesimi görüntülerinden rahatsız olanların kurbanın bir vecibe olarak yerine getirilmesinden yana düşünenler olmadığı da bir gerçek.
Bu durum hoşunuza gitmiyorsa ciddi anlamda tedbir alınız ,aldırınız.Bu tür haberleri vereceğinize” Bu halk Müslüman ,yakında kurban bayramı var.Kurban kesimi yerleri için belediyeler Valilikler muhtarlıklar şu veya bu tedbirleri almalıdırlar” konulu bir haber duymadık ,işitmedik.Kötü haberlerin çığırtkanlığını yapmak yerine iyi şartlarda kurban kesimi oluşturmanın basın baskısı yolunu deneseniz kıyamet mi kopar yoksa hayat tarzınız mı değişikliğe uğramış olur.
Doğrusu ”Kan Gölüne Döndü” haberleri verenlerin iyi bir kurban bayramı geçirmenin şartlarına dair haberler yaparlar ve etkili olurlarsa bir sonraki bayramın daha huzurlu geçeceğinden şüphe edilmez.
Yok hayvan kesimine karşı iseler mezbaha haberleri de yapmalarında sakınca yok.Oralarda da hayvanlar kesiliyor,hizmete sunuluyor.
Dinî, ve ahlâkî hayatın ve zihniyetin törpülenmesine sebep teşkil etmek amaçlı yapılan yayın bu millete hakaretin başka bir boyutudur.Anlayana ,sivri sinek saz,anlamayana davul zurna bile az.


( İstanbul Kan Gölüne Döndü başlıklı yazı Şakir Albayrak tarafından 29.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.