İsrail Ölçüyü Kaçırıyor

 Bir önceki yazımızda İsrail’in yönlendirme çalışmalarına işaret etmeye çalışmıştık. Şimdi de Türkiye’nin atama trafiğine zabıta olmaya çalıştığı anlaşılıyor. Aşağıdaki haberden başka ne anlaşılabilir ki… Bu, İsrail rahatsızlığına paralel bir gelişme beklememekle beraber, olursa  şaşılası bir durum da değil hani.

         Neymiş İsrail’in gizli belgelerini İran’a verebilirmiş. Gizli ise bizde ne işi var. Bizde ise neresi gizli. Bilgi transferinden memleket yararlanacaksa İsrail’e ne oluyor. Ben fazla kurcalamak niyetinde değilim. Haberi naklediyorum. Okuyucu değerlendirsin.

 

  İsrail: MİT müsteşarından rahatsızız İsrail, yeni MİT müsteşarı Hakan Fidan için, "İsrail'in gizli belgelerini Tahran'a iletebilir" yorumunu yaptı.

Güncelleme:02 Ağustos 2010 15:40

  İsrail, MİT müsteşarlığına Hakan Fidan'ın atanmasından duyduğu rahatsızlığı ilk kez açık şekilde dile getirdi.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Hakan Fidan'ın İsrail'in gizli bilgilerini İran'a verebileceğini öne sürdü.

İsrail Savunma Bakanı Barak'ın 25 Temmuz'da Yahudi liderlerle yaptığı bir konuşmanın detayları, İsrail basınına sızdı.

Barak'ın bu konuşmada, Türkiye'yi "stratejik ortak olarak nitelediği" ancak MİT'in başına Hakan Fidan'ın getirilmesiyle ilgili kaygılarını da dile getirdiği belirtildi.

Barak'ın "Hakan Fidan'ı İran'ın dostu olarak nitelediği ve MİT'in İsrail'le ilgili sahip olduğu bazı önemli bilgileri Tahran'a iletmesinden endişe duyduğu" kaydedildi.

ORDU RADYOSUNDA DA KONUŞTU

Barak'ın aynı kaygıları İsrail ordu radyosunda da 1 Ağustos tarihinde dile getirdiği kaydedildi.

Fikir hür, haber doğru, yorum serbest.

 

 

( İsrail Ölçüyü Kaçırıyor başlıklı yazı Şakir Albayrak tarafından 2.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.