Dürüst olmak gerekirse hepimiz depremi unuttuk kardeşim hem de bal gibi,kimse nutuk atmasın bana,çadırlarda yaşayan ve hala evleri teslim edilemeyen insanlarımız var.Daha önce de çok yazmıştım unutacağız diye,bak,yine haklı çıktım ama ben haklı çıkmak istemiyorum,yanılmak istiyorum.
Gerekçeleri madde madde yazmak  belki daha anlaşılır olacaktır:
1.Ülkemiz bir deprem ülkesi mi,evet. Afet bakanlığı kurulup yeterince bütçe ayrıldı mı,hayır.Peki bu bakanlığın kurulması ülkemiz için bir ihtiyaç mı, evet.(En fazla deprem,sel,heyelan oluyor son yıllarda ve bunların ortak özelliği yerden yani topraktan kaynaklanması.)
2.Tüm hayallerin ve  malın mülkün  bir gecede ansızın yerle bir olmasından ders aldık mı,hayır,alacak mıyız,hayır. Adam gibi adam olsaydık kira fiyatlarını artırmada yarışmazdık.
3.İnşaat sektöründe,bu bir yıl içerinde,  hangi yönetmelik değiştirildi?Yapılan binalara bakıyorum yine aynı,yine aynı,beş-altı katlı ve altı muhtemelen işyeri olacak bomboş...
4.Deprem esnasında sınıfta kalan tüm operatörler,depremzedelerimize bir yıllık ücretsiz internet sınırsız sms ve konuşma fırsatı sağladınız mı,hayır.
5.Toplumun doğru bilinçlenmesini ve eğitilmesini üstlenen  medya patronları, kanallarınızda deprem konusunu işleyen dizileri oynatıyor musunuz,hayır.Sabahtan akşama kadar ya yemek ya siyaset ya boşandırma-kayıp bulma programlarını ya aldatma dizileri seyrettirmekten bıktınız mı,hayır.

Ne iktidarın yanındayım ne muhalefetin sadece doğruların ve gerçeklerin yanındayım.Ülkemize en iyi şekilde hizmet sunabilmektir tek gayem.

Bazı acıların tarifi yoktur bazı hatalarınsa telafisi.Korkular,üzerine gidildikçe aşılır,deprem hepimizin sorunu,ondan korkmadan  onunla yaşamasını bilmeliyiz,okullarda deprem dersini  kesinlikle okutulmalıdır.
( Unutulan Deprem başlıklı yazı berberce tarafından 6.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.