Taze bir günün başlangıcında,buğu buğu nazlanan bir bardak çay ve susamlı taze bir gevrekle güne merhaba demek. İlk bakışta, harcıalem bir durum gelse de, simitten bir lokma; çaydan bir yudum alınca işin rengi değişir. Bu tat bu nefaset zengin yoksul her adem evladını mest eder. Halkalanmış bir güzelliğin, buğu buğu bir tazelikle ünsiyeti insana ayrı bir tat yaşatır.


Bu mütevazı ziyafeti ,birkaç dost ve arkadaşa da çekerseniz, ünsiyet katmerlenir. Hoş manzaraya sohbet de çeşni olur. günün başlangıcındaki güzellik gün boyu devam eder. Bu günlerde, büyük kentlerde simit dünyası,simit sarayı vb. yerler çoğalsa da oraların muhabbeti, mütevazı yerlerdeki sıcak ortamı yakalayamaz..Biz küçük bir çay ocağında veya camekanlı arabasının yanında derme çatma imkanlarla demlediği çayı simidiyle ikram eden o işle özdeşleşmiş ustaları ararız..


Simidimizi, çayımıza katık ederken aşinası olduğumuz ustanın, mukallitliklerine tebessüm etmenin hazzını yaşarız ahbaplarımızla. Dile pelesenk olmuş bir esprinin sık sık tekrar edilmesi asla bıkkınlık vermez. Simitle çayın ünsiyeti bizim ünsiyetimizi daha bir pekiştirir. Vaziyete göre ya sadece simitle çayı halleştiririz, ya da simitle çayın yanında peynirle ziyafet çekeriz kendimize ve dostlarımıza.



Sosyal konumunuz ne olursa olsun, nefes alıp verdiğiniz sürece ; sağlığınız da yerindeyse simitle çayın ünsiyetine tanıklık edersiniz. Bu tanıklık sımsıcak simidi ve çayı elinize aldığınız demde bir hazza ve lezzete dönüşür. Susamların, dişlerinizin arasında çıtırdaması ayrı bir mutluluktur. Çayın nefaseti, simidin lezzetiyle birleşince paha biçilmez bir güzelliğe dönüşür. Bu mütevazı güzelliği bir çok şeye değişmezsiniz…



Huzurun dumanı tüterken çayınızın buğusunda, güne merhaba demenin tadı bir başkadır. Hele bir de kendinizden başlayarak affı umumi ilan ederseniz. Tebessümünüz ışık saçar ortama. Hayatı seversiniz, sevdirirsiniz. Ünsiyet ünsiyeti doğurur, kemlik demir alır limanınızdan. Devran daha bir güzelleşir, mevsim yaz olsun kış olsun fark etmez. Önemli olan çayla simidin ünsiyeti bitmesin… Unutmayalım ki “ Her sabah taze bir başlangıçtır,her sabah dünya yeniden kurulur.”
Ankara,27.10.2010 İ.K




( Çayla Simidin Ünsiyeti başlıklı yazı İbrahim Kilik tarafından 28.10.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.