Çay ve simit iki sırdaş. Birinin rengi ve ışıltısı, diğerinin susamı ve çıtır çıtır tazeliği cezp eder insanı. İkisi birden albeni sağanağında sırılsıklam ıslatır. Taze ve dumanı üstünde susamlı halka dişlerinizin arasından damağınıza hoş bir tat yayarken siz berrak ve sımsıcak çayla  hem dem edersiniz hoş tadı ağzınızda. O anda  hücre hücre şükre kapı aralarsınız. Billur bir kapıdan hiçten saadetler yurduna girersiniz.

            
 
Hiçten saadetler yurdunda tevazu ve albeniyi aynı iklimde teneffüs etmenin ayrıcalığını yaşarsınız. O ülkenin melikesi çay ve simit adındaki iki güzeldir. Siz onlara konuk olmanın hoşluğuyla

Sermest olurken onlar de sizi ağırlamanın mutluluğunu yaşar. Bu minvalde hiçten saadetler  ülkesinde huzur buğu buğu ve sımsıcaktır. Öyle şana üne debdebeye pabuç bırakılmaz bu efsane ülkede. Her şey tevazu terazisinde tartılır, gönül tezgahında dokunan ipek kilimlere sarılır ki buna sohbet de dahildir.

 

            
 
Çay ve simit, sadeliğin, içtenliğin ete kemiğe büründüğü zamanlarda merhaba denilen ikili; ama ikilik değil birliktir orada geçerli olan. Dostluğun, kardeşliğin ; birliğin dirliğin ,kanaatkarlığın sembolü olan iki dosttur adeta bu iki nimet. Ayrı, hoş bir tat verir damağa. Taze günün başlangıcına imza atan tazeliktir çoğu kez. Bereketin çokluk olmadığına simgedir çayla simit. Evvelinde Bismillah sonrasında elhamdülillah dedirtir insana. Çiğnen tat yudumlana nefaset sımsıcak ve billurdan anların güzelleri ve güzellikleri.
            
 
 Hele Kirve, oradan bir çay ve simit ver! Ver ki bizzat  teyit edelim  yukarıda söylenenleri. Hiçten saadetler ülkesinde saadet kapısının altın kolunu çevirelim tevazu ile sonra vira  Bismillah diyelim simitten bir parça koparalım, çaydan bir yudum alalım açılalım tevazu denizine…

Ankara, 03.06.2013 İ.K

 

( Hiçten Saadetler Ülkesi başlıklı yazı İbrahim Kilik tarafından 3.06.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.