Hikaye / Anı Hikayeler

Eklenme Tarihi : 7.03.2015
Okunma Sayısı : 1055
Yorum Sayısı : 0
...............................................

............................Gençler birazda umursamaz oluyorlar,  sorunları aile büyükleri üstlendiği  için bilmiyorlarki yaptığın iş tecrüben gelecekte senin hayatın olacak. Cahilliğime veriyorum. Malesef herşey tepsiyle sunulmuyor yediye,   benimkide biraz o hesaplamaymış gençliğimdeki kendim için iyi olacak bir ekmeği elimin tersiyle itmem.
Ne oldu, ben bıraktım yerime bir başkasını aldılar ve bende istemiyerek onun ekmeğine yağ sürmüş oldum.
Hayat hep tesadüflerle dolu. Eğer sen istersen emellerine, arzularına kavuşursun. Bende Doktor bürosunda   birhafta denemem oldu ve ondan sonra çıktım o işten . Pisikolog Doktor çıkmayın bak Kızım köyden geldin bayağıda kendini aşmışın bilgilisin, bu bilgilerini değerlendir dediysede  , ben illäki diyordum benim çıkışımı  verin  köyüme gideceğim  . Babamın bolca tarlası var orada
çalışacağım düşüncesiyle, Doktorda tamam kızım ilerde pişmanlıklar duymazsan , kendin bilirsin çok iyi birde beyefendiydi. Baba nasihatıyla konuşuyordu.
O zamanın gençliği işte hazırı tüketiyorsun  üretmiyorsun.
En son sana buradan sağlık Diploma`sıda veririm ileride kendine bir  muayenehane gibi bir yer açarsın, aşı yapmak, tansiyon ölçmek gibi ben o  işi değerlendirmediğime çok pişman oldum , sonradan ama iş işten  geçmişti.
Benim biraktığım bu  işi , yine ablamın arkadaşlarından birinin kızkardeşi devir almış,  ablamdan bayağı bir fırça yemiştim. Kızım burnun yükseklerde diyordu bana.
Ablamı çok kırdığım anlarım oldu, gençlik duyguları, insan birazda hep kendini haklı sanıyor. Aslında büyükler daha yol gördükleri için küçükleri uyarıyorlar.
Buda aşırı kollayıcılık oluyor,  o zamanda gençlik kendi yolunu bulamıyor.Bırakın düşe kalka öğrensin kendi doğrularıyla birde buda var.  Birinde yolunu kaybederse , ikincisinde kendi yolunu bulur.
Mobilya mağzasında daha kolaydı işim işçilerin aylık giderlerini falan hesaplıyorduk. Telefon  iletişimini kayıt ediyordum. Orada da üç,  beş,  ay çalıştım onuda beğenmedim. Bukez Polis Kolejine sınavla çokaz bir poğanla ögrenci kaydı gibi bir söylenti duyduk orayada başvuru için gittim ama çok geç  kalmışım .
Malesef Kontejanımız ( kadromuz, kapasitemiz. adet, sayı, ) doldu
birgün önce gelseydiniz müracatınız
 işleme konurdu dediler; oradaki görevli Polis memurları hal vaziyet öylede olunca bana tekrar ablamın kurallarına uymak yavaş  yavaş, yada köy yolu gözüküyordu.
Çünkü ablam benim için  rahatını bozup,  boşuna kira ödüyordu. Bende baktımki  ablamı  daha fazla hırpalamadan şimdiki  eşimin adresine ulaştım .  Oda hazıra bakıyormuş  benim konuşmalarım sayesinde,  ailesinede haberdar ederek  beğendim kız var diyerek onlarlada ( ailesiylede ) tanışdım. 
Beni istemeye geleceklerini söylediler.
Bende bu durum karşısında onaysız kalamazdım,  zaten işte beğenmiyorum.
Ablamada yük olmayım diyerek , bir iki yıl geçdikten sonra  evleneceğim diye Köyümün yolunu tututum.
19 / 11 / 2014.

.......................................


.........................................................................................



( Geçmişime Baktığımda 1 ... (Liseli Bir Gençkızın Kendi Hayaline Yürümesi) başlıklı yazı Mosell 07 tarafından 7.03.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.