Kim bilir? Belki de tek bir yazıya, tek bir şiire, tek bir mısraya sığacak kadardır hayatımız; küçücük, minnacık... Beki de destanlara sığmayacak kadar uzun bir layiha... Hayatı emeklemeye başladığımızda, geleceğimizin nasıl olacağını, dahası, nasıl bitebileceğini hiçbirimiz düşünmedik. O yaşlarda böyle kaygılarımız olmazdı. Gündüzleri güneş avuçlar, geceleri yıldız serperdik.. Bir derdimiz olduğunda, ki çok az olurdu, yalnız yakaladığımızda aydede’ye anlatırdık. Kimse bilmesin diye de, ne çok kıskanırdık...

Çağla çağına gelip hayatı anlamaya başladığımızda, kafamızda bir yığın sorular birikmeye başlardı. Başlardı da çok da dert etmezdik. Dünya avuçlarımızın içinde bir topaçtı, istediğimiz gibi döndürürdük ve hep bizim istediğimiz gibi dönecek diye avunurduk. Kendimize bir yığın gelecek kurgulardık. Nasılsa dünya avuçlarımızın arasındaydı, istediğimiz şekli verir,istediğimiz yerini koparır, istediğimiz yerine ilaveler yapardık.

Bir gün,kamçıyı vurup da topacın dönmediğini gördüğümüzde, hele ters istikamete döndüğünü fark ettiğimizde, avcumuzda sandığımız dünya başımıza yıkıldığında hesapların hiç de bizim yaptıklarımıza uymadığını çok acı anladık. Bir yığın tasarımızı gönlümüzün derinlerine gömerek gözden kaybolmayı yeğlediğimizde, vakit çok geçmişti. Artık bir aydede’miz de yoktu!...

Bir gün aklımıza düşüp, elimize kalemimizi alıp, bir yana hayallerimizin haritasını bir yana gerçekleşenlerin haritasını çizip, sonra, onca seyirci karşısında baktığımızda, haritaların birbirine hiç de benzemediğini gördük. Hayallerimizdeki dağlar, deniz çıkmıştı; göller çöl. Sarkıt ve dikitlerden oluşmuştu şelale diye anımsadıklarımız. Her iki şeklin harita olmaktan başka bir benzerlikleri yoktu.

Ve sorular çoğaldı.. Sahi nerde yanlış yaptım? Acaba başkalarını dinlesem daha mı güzel sonuç alırdım? Acaba hiç hayal kurmasam, elimdekiyle yetinsem daha mı mutlu olurdu son? Sahi biz yapıp ettiklerimizin içinde hiç mi yoktuk? Şu an, kendimizde ne kadar varız?
Hiç mi olmadım yoksa ben?!...

Sahi hayatımızda ne kadar varız biz, kendimiz?...




( Biz Kendimiz başlıklı yazı HayrettinYazcı tarafından 31.10.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.