Çocukken bir şey kaybedince büyüklerimizin öğrettiği duayı okur,bulacağımıza inanır ve gerçekten bulurduk.
     O zamanlar küçük kayıplarımız, büyük inançlarımız vardı.Şimdilerde ise kayıplarımız öylesine büyük,bulunması öyle imkansız ki...Yanımızda duayı hatırlatan büyüklerimiz,içimizde bulunacağına dair ümidimiz de yok üstelik.
     İnancımdı benim en büyük kaybım.İnancımı kaybettikten sonra güzel olan her şey kum taneleri gibi akıp gitti avuçlarımın arasından.Ve gidenler, hiç bir zaman çıkmadı yadımdan.
 İlk inandığım şey aşktı.Bitmez,yakmaz,acıtmaz bilirdim.İçinde ayrılığa,hüsrana yer yok sanırdım.Aşıksam yaşıyordum ve ben aşkla yeniden doğmuştum.Nereden bilirdim ki,yine aşktanmış sonum.
     Sonra iyiliğe inandım.İyilik eden iyilik bulurdu.Kötülüğe bile iyilik ile karşılık vermek lazımdı.Her zaman iyiler kazanırdı.Evet bende iyi idim ama kazancım yaralarımdı.İyiliğin adı ise acizlikti iyilik ettiklerimin lugatında.
  Dostluğa inandım sonra.Derdimi paylaştım acıdılar.Sevincimi paylaştım kıskandılar.Hani paylaştıkça çoğalırdık dedim ve bir inanç kaybı daha ekledim yaralarıma.Dost dediklerimin küçücük kalplerinde bana yer yoktu ama üzerimde menfaatlerinin soğukluğunu hissettim daima.Üşüdüm...Ve şunu anladım ki;onlar olmadan yürümeliydim yarınlarıma...
   Artık sadece ilahi adaletin varlığına inanıyorum.Bana yalan söyleyenlerin asla gerçek bir yaşantısı olmayacak.Canımı yakanlar kendi yangınlarında kül olacak.Gözyaşlarımda payı olan herkes,gün gelecek kendi gözyaşlarında boğulacak.Buna inanıyor ve sadece susuyorum.Çünkü biliyorum,ben susunca melekler konuşacak.Ve o yaralı kalp, kaybettiğini o gün bulacak.
     
( İnanç Kaybı başlıklı yazı aslıhan tarafından 11.02.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.