En sevdiğim,en merhametlim,en şefkatlim,en kahramanım...Enlerimin sonunda hep sen vardın babam.Ve varlığındı en güçlü yanım.

   Hani bir çok çocuk masal kitaplarına inanır,onlarla hayal dünyasına yolculuk eder ya,benim hiç öyle kitaplarım olmadı çocukken.Ama kitaplardan daha çok güvendiğim,daha çok huzur veren,daha çok ısıtan babam vardı.Ve anlattığı kitap dolusu tecrübeleri...Otururdum dizinin dibine,anlatırdı saatlerce.Hiç bitmesin isterdim,uyuyakalmadan sabahlara kadar dinleyeyim.
   O yaşadığı sürece acımaz canım,eğilmez başım bilirdim.Kimse dolduramazdı onun yerini.En iyisini o bilir,en güzelini o yapar,en doğrusunu o söylerdi.Dedim ya enlerin adamıydı benim babam.
   Büyüdüm artık ne yazık ki.Ya da büyüdüğümü sandım.Ve yanılmaktı büyümenin kaçınılmaz sonucu.Her sevdim deyip kollarını açanda babamın dürüstlüğünü aramamdı en büyük hatam.İncitmez,yalan söylemez bildim.Nihayetinde onu da bir baba yetiştirdi ve babalarımız bize kötülüğü öğretmedi deyip inandım.İnanırken yaraladım en kahramanımı.Çünkü inancım kör etmişti beni, hatta sağır.Fark edemedim babamın düşmeyeyim diye çırpınışlarını.
   Ama onun merhameti,onun şefkati,onun baba yüreği benim hatalarımdan öylesine büyüktü ki...O yüce duygularıyla yine sarmaladı aslında hiç büyümeyen kızını.Onca yaşına,onca yorulmuşluğuna,onca incinmişliğine rağmen,ilk günkü gibi kucakladı beni,okşadı saçlarımı.
   Her şey çok güzel değil mi?Babalarımız var,yaşıyorlar çok şükür.Her düştüğümüzde yaralarımızı sarar,gözyaşlarımızı silerler nasıl olsa.
   Keşke böyle deyip geçebilsem.Ona layık bir evlat olamamanın utancı kızartmasa yüzümü.Hatalarımın vicdan azabı onun her şefkat dolu gülüşüyle yoklamasa yüreğimi.
   Olmuyor işte...O küçük kızın masumiyeti yok artık gözlerimde.Ama şunu çok iyi biliyorum artık;bu hayatta bizi her şeye rağmen,çıkarsız,yalansız sevecek,ayıbımızı yüzümüze asla vurmayacak,yanında kendimizi sonsuz güvende hissedebileceğimiz bir adam varsa, o da babamızdır.
   Allah babalarımıza uzun,sağlıklı,mutlu ömürler,bizlere de onların gölgesinde huzurlu bir hayat nasip etsin.

( Babama... başlıklı yazı aslıhan tarafından 19.01.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.