Çağa ayak uydurmaya  çalışırken bazen başarılı oluyoruz bazen başarısız,teknolojik alanındaki gelişmeler her geçen gün bizleri şaşırtmaya devam ediyor.Benim gibi belli bir yaşın üzerindeseniz her işinizin hızlı,kolay ve rahat olmasını istersiniz.Aklınıza ne gelirse...Bu biraz da yılların verdiği yorgunluktan ve bıtkınlıktan  olsa gerek,insan herşeyden soğuyor zamanla.

Ben fotoselli kapıları çok sevdim evimde yok ama iş yerimin bazı noktalarında var.Neden mi seviyorum,kapı kolu yok mesala,herkes kirli elleriyle dokunup tiksinti oluşturmuyor.Ahır kapısı gibi tekme atarak kimse kırıp dökmüyor.Tenolojinin sağladığı bazı yararları görüp de imrenmemek elde değil.

İmkanım olsa evimdeki tüm eşyaları fotoselli yaparım,buzdolabının yanına vardığımda kapısı açılsa,çamaşır makinası  dolu olduğunda çamaşırları yıkanıp verse,ayağımı uzattığımda çoraplarım,terliklerim veya  ayakkabılarım giydirilse, yere yattığımda perdeler çekilip yorgan üzerime çekilse, ütü masasına koyduğum elbiselerim hemencicik  ütüleniverse,duşa girdiğimde bir yanımdan sıcak su,bir yanımdan soğuk su,bir yanımdan köpükler akıverse,odam tozlandığında temizlik bezleri devreye girip her yeri silip süpürse,halılar,koltuklar,duvarlar,giysiler,tencereler,çaydanlıklar,kaşıklar,çatallar
bardaklar hepsi fotoselli olsa...

Olur mu olur,belki fazlası bile olur bundan elli yıl,yüz yıl sonrasını bilemeyiz ki,eşyaların akıllanıp insanların akılsızlaştığı bir döneme doğru hızlıca ilerliyoruz.

Fotoselli kapının bir yönünü daha çok seviyorum,karımızın,çocuklarımızın ve arkadaşlarımızın yapmadığı  iyiği yapıyor:
Bizim geldiğimizi  hissederek,bizi adam  yerine koyarak,nezaketçe davranıp kendiliğinden açılıveriyor.
Teşekkür ediyorum seni yapana,tasarlayana ve takana.
( Fotoselli Kapılar başlıklı yazı berberce tarafından 9.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.