Her gün hep aynı saatlerde gelir,cebinden buruşuk ve küçük çöp poşetini çıkarır,ekmek kırıntısı ile kemik parçalarını içine doldurarak  bunları çocuklarına götüreceğini söylerdi Binnaz Hanım.

Evlerde kedi- köpek beslemenin caiz olup olmadığı hakkında bazı din adamları fetva veredursun benim anlatmak istediğim başka bir mevzu var.
Ne zaman "iyi misin?"diye sorsak Binnaz hanıma hep aynı cevapları alıyoruz:
"Çocuklarım hasta,çok üşüyorlar."
"Çarşıya gideceğim çocuklarımın maması bitti."
Çocuklarım,çocuklarım,çocuklarım..
Aslında ilerlemiş yaşına rağmen yalnız yaşıyan bir kadındı ancak o "çocuklarım"dediği kedileriyle yaşamaktan çok mutlu olduğunu söylerdi.

İnsan sevgisi insana,hayvan  sevgisi hayvana,eşya sevgisi eşyaya gösterilir fakat bu sevgiler yer değiştirildiğinde doğanın yasasına kafa tutulmuş  olur ve  bu ise bazı sakıncaları beraberinde getirir.Arabanızı eşinizden çok sevemezsiniz ya  da sevmemelisiniz örneğin,hayat tercihlerden ibaret olduğu için "ya ben ya araban"diye bir tehditle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kedi ağaca tırmanacak,börtü böcek avlayacak,toprağı eşeleyecek,çöpleri karıştıracak arkadaşlarıyla oynayacak ve çiftleşecek.
Evini bir barınağa çevirmiş sanki Binnaz hanım, köşedeki koltuğun kenarına  bir kedi kulübesi koymuş,  içinde de şaşkın şaşkın miyavlayan  zavallı kedi.
"Salıver,diyorum "evin perdeleri yırtıyor,sağa sola zarar veriyor"diyor.
"Dışarı bırak biraz hava alsın" diyorum "dışarıdan hastalık getiriyor,patileriyle odayı kirletiyor"diyor ve  ekliyor:
"Veterinere götürüp kısırlaştıracağım bunu."

Şimdi soruyorum, hayvan sevgisi demek onları tüm haklarından  mahrum bırakarak bir eşya gözüyle görüp istediğimiz şekle sokabilmek midir?

( Binnaz Hanımın Çocukları başlıklı yazı berberce tarafından 26.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.