Mısraların öyküsüne serildim; satır arasında ömrün sarkıtlar ekledim ruhumdaki buz kütlesine lakin yetmedi akabinde ısrarlar dikitleri iliştirdim geçmişte kalan öfkemi ve büyümeyi reddettiğim ölçüde sevebildiğim kadar sevdim insanları.

Ne nakkaştım.

Ne şair ne de terzi.

Yeri geldi: bir dudağı yerde bir dudağı gökte lalalar teşrif etti yüreğimin sarayında ağırladığım kadar kâinatı lal hecelerden çektiğimden de öte çekincelerimi sonlandırdım ve kanat açtım:

Önce aşka.

Sonra ise ölüme.

Öyküm değildi yazdığım öykülerim hatta romanlarım hiç değil ne de olsa evrendeki en ulu Şair idi Rabbim şiirlerin biçtiği yüreğimde önce içimdeki huzuru işledim en derine huzuruna çıktığım Rabbime sadık bir kul olmanın verdiği şuur ile şüheda mazimi karaladım tek bir çentikle içim çekilirken yetmedi içim kıyılırken ve zorba beşerden kaçamadığım kadar zoraki bir şık olsa bile yaşamak…

Ölümü seçerdim belki de eğer ki kalemle tanışıklığım olmasaydı bu güne kadar.

Yine de defalarca ölebildiğim minvalde yeniden doğabilmenin verdiği o coşkuya müdahil oldum ve karakalem sevdamda karakaşını kara gözünü sevdim önce yârin oysaki gözlerimi alamadığım beyaz ufkun bitiminde ansızın beliren bir sözcüğe mahal verip boydan boya serildim şiirin kesilirken ayakları yerden şiire meylettim lakin yetmedi vaktim şaire öykündüm ve muhatabım olan meleklerle ettiğim münazarada gördüm ki: dokunulmazlığı vardı kalbimin ve işte kabrime giden yolda sevdim delicesine sevdim ve yâdında dünümün yaramı büyüttü şiir.

Hem şiirdim hem öykü.

Şair değildim ama her anımla doluydum şiirle ağıtlar yaktığım kadar bağrıma saplanan kalemle daim kıldım yolculuğumu.

Şahsına münhasır bir sevgiyi dikte edendi mademki kalemim…

Mademki emir eriydim kalemimin.

Ç/atık kaşlı bir hurafe idi kaygan zemine gömülü sırların aşka dair yemin ettiği ve adeta bir gönül yorgunluğu sabit kat sayısında aşkın ardışık duyguların başının t/acı illa ki aşk.

Uykuda şehir uykuda şiir.

Uyumsuz addedilen sefil şair.

İklimlerle sevişen rüzgârın müdavimi ve yalnızlığın muhakeme ettiği sözcüklerin yitiminde yetilerin kıyama durduğu şairin içindeki yetim çocuğun sürmanşet yenilgisi.

Yorgun bir minvalde zaman.

Yalıtılmışlığını hazmetmeye yakın duran şair ve yiten kelam.

Acının arifesi illa ki aşka düşmeli yolu şairin illa ki de acıtmalı canını yüreğine esen rüzgârın korunda yalnızlığın tefe konduğu ömrünün baharını yaşamadığı kadar ikinci bahar mıdır bekleyen yakınında?

Manen delik bir iç cep.

Dökülen her zerre mühimmatı şairin elbet dokunulmazlığın kalesinde yaşarken kalemin d/okunduğu her minvalde salkım saçak yaşarken hayatı.

Sözcükler derin dondurucuda tıpkı şairin de kendini ve aşkı dondurduğu gibi üşümekle iştigal şehit düşen geceye bir çelme de rüzgâr takarken ve işte takas usulü yerleşik cinnetin ilk şerh düştüğü hali hazırda cennete öykünen ruhu şairin şiir nasıl ki kıblesi evrenin.

Ah, azgın dalgalar.

Maneviyatımın düşkünlüğü sevgiye gözüm açık gördüğüm düşler bazen karabasan misali nasıl ki karanlık bastığında gözden kaybolur beyaz bulutlar.

Öykündüğü kadar masumiyete öldürdüğü nefsinin iz düşümünde atan şafağı zamanın atılası bir kurşun gibi seken her muradın peşinde.

Tahliye ve de tasfiye edemediği ne çok şey saklı evren bazen kuram dışı bir sevdayı dahi dayatabilirken ve işte aşka düştü mü de yolu insanın hele ki aşkla sevdiği gözünden de düştü mü ve işte akışında yaşların yas dolu bir minvalin sancısında sanrıların baskısında basmakalıp yaşamak ne ki aşkı şiar edinmiş rahmetin gölgesinde açan çiçekler misali göğün tininde aşkın titrinde batıl düşlerin değil pembe hayallerin mimarı.

 

 


( Yaramı Büyüttü Şiir... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 1.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.