Yakınında tavuk besiciliği yapılan ırmağa  balık tutmaya gelmiş bir politikacı.Atmış oltasını saatlerce beklemiş ancak hiç balık tutamamış."Nasibimde yokmuş" diyerek bir yandan düşünürken,bir yandan da  halkın: "Ne becereksiz bir adam,balık tutmasını bile bilmiyor."diyeceğini uzun uzun düşünmüş bakmış ki kendisinden üç beş metre ilerisinde  iki tavuk  su içiyor,sevinmeye başlamış; oltanın iğnesine mısır tanesini  takıp tavuklara  doğru yaklaştırmış tavuğun birisi zokayı yutunca  tavuğu misinayla peşinden sürükleyerek koşmaya başlamış.

 Sokaklardan geçerken:
" Değerli vatandaşlarım demiş,gördüğünüz gibi ben tavuğu kovalamıyorum,tavuk beni kovalıyor, hepinize bu umulmadık  ziyafet için  teşekkür ediyorum."

Seçim aferesindeyiz, adaylar sokaklarda,her biri sütten çıkmış ak kaşık ve hepsinin  ağzında;  eşitlik,hak,kardeşlik,dayanışma,huzur,kalkınma,demokrasi,emek...

Bu kıssadan çıkaracağımız dersler ise;
*Suyun suya benzediği kadar tüm politikacılar birbirlerine  benzer.
*Amaçlarını gerçekleştiremediklerinde bir alternatifleri mutlaka vardır.
*Kazanmak için  izledikleri her yol mubahtır.

( Kovalayan Tavuk başlıklı yazı berberce tarafından 12.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.