Ben de dahil olmak üzere söz dinlemeyen  başa,akılsız baş denir;akılsız başın cezasını da sadece ayaklar çekmiyor, tüm bedenin  ve ruhun ona eşlik ediyor,zaman kaybettiğin kadar paranı da kaybediyorsun.Neden böyle söylediğini  açıklayacağım:
Yaşınız başını,mevkiniz,isminiz cisminiz,mevkiniz ne olursa olsun;büyük sözünü dinleyin,size zarar verebilecek sizleri kötü yollara sevkecek sözlerden bahsetmiyorum elbette zaten onlar sizleri sizden çok daha iyi düşünür bundan emin olabilirsiniz.
Peki kimlerin sözünü dinleyeceğiz:
1.Alimlerin,din ve bilim adamlarının.
2.Anamızın,bababımızın,eşimizin ve öğretmenlerimizin.
3.İşinin ehli olmuş kimselerin yani  ustaların.
5.Hekimlerimizin.

Geçen yıl  mahallemizde yeni açılan diş polinikliğine  gitmiş muayene  olup diş tedavisine başlamıştım,uzun ve sancılı bir dönemdi.Ruh sağlığımı etkilediği gibi beden sağlığımı da etkilemişti,yeterince beslenemediğim için  tansiyonum düşmüş,ağız içlerinde aftlarım çıkmıştı.Diş çekimi,kanal tedavisi,dolgu ve kaplama işlemleri...Özellikle iki tane yirmilik dişimin çekilmesi bana  bayağı ağır gelmişti.

Eda Hanım'ın( diş hekimi) cesaretine ve tahammülüne hayrandım,soluksuz iki saat boyunca tedavi yaptığını hatırlıyorum(Bu arada bütün doktorlarımız  özverili çalışıyor Eda Hanım sadece bir tanesi.) Dedi ki:
"Alt dişlerde ciddi sorunlar var,bunlara da başlayalım." O anki ağrılardan dolayı",sonra yapalım hocam"dedim ve aradan beş ay geçti benim dişler isyan etmeye başladı beni ihmal ettin diyerek,haklılar.

Polinikliği aradığım Eda  Hanım'ın işten ayrıldığını öğrenince çok üzüldüm,kendisine meslek hayatında başarılar dilerken başta sağlığımız olmak üzere hiçbir işimizi ihmal etmememiz gerekliğini söylemek isterim.


( Akılsız Baş başlıklı yazı berberce tarafından 15.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.