Boş zaman var mıdır, yok mudur  tartışmasına hiç girmek istemiyorum ama bence boş zaman yoktur boşa geçen veya boşa geçirilen zaman vardır,zaten bizlere zamanın en değerli hazine olduğu öğretilmemiş miydi ilkokul sıralarında? Unutan ve unutulan varlıklarız işte, kendini  kim ne sanarsa sansın! Adımızı, anılarımızı,acılarımızı,yaslarımızı...

Bazıları zamanının yokluğundan şikayet eder bazıları ise zamanının bol olup can sıkıntısından; oysa zaman,herkes için aynı zamandır, parayla pulla alınması da satılması da mümkün değildir.İşçi için bir günün yirmi dört saati,mühendis için otuz saat olmaz.

Ansızın  telefonum zır zır çalınca ürperdim,eskiden beraber çalıştığımız ustaymış,selam kelamdan sonra beni niçin aradığını  öğrendim:16.00- 00.00 vardiyasında çalışabileceği iş arıyor,maaş önemli değil.Biraz konuştuktan sonra anladım ki ek iş arıyor.Neden iş aradığını sorduğumda ise şöyle dedi:
-Buradaki işim  çok kolay erkenden bitiyor,canım sıkılıyor,boş boş oturmak  istemiyorum.

Tam da duymak istediğim bir cavaptı bu,bana öyle bir pas attı ki  gol atmamam içten bile değildi.
- Ne güzel dedim,Kur'an öğrenirsin,bol bol kitap okursun,yabancı dil öğrenirsin...
Telefonu yüzüme kapattı.

Ne diyordu Platon:"Boş bir kafa, şeytanın çalışma odasıdır."

( Boş Zaman başlıklı yazı berberce tarafından 11.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.