Günlerdir hatta  aylardır beklenilen ve  özlenilen bu mübarek günlere kovuşturana hamd olsun.Herkesin Kurban Bayramı'nı kutlar, milletimiz için hayırlara vesile olmasını  niyaz ederim.

Kimileri memleketinin yolunu tutarken kimileri tatil planları yapıp sahilleri doldurdu.

Bayram  havası şu koskoca kenti sarıverdi,ben de çok mutlu oldum,nasıl olmam ki?

Büyük avm merkezleri kepenklerini kapatıp  kapılarına kilit vurmuşlar,öğleden sonra açıldı mı bilmiyorum, 'indirim" adı altında üçe aldığını beşe satarak insanları kandıran yok(!)

Caddelerde,sokaklarda ve parklarda sessizlik hakim ne sağa sola çöp atanlar var ne  öksürerek tükürenler(!)

Trafik de çok sakin ne gereksiz yere korna çalanlar var  ne zikzak çizerek tehlikeye  davetiye çıkaranlar ne de sarhoş  ergenler(!)

Kirli elbiseleri veyahut kucağındaki bebeğiyle  halkımızın dini duygularını suistimal eden dilenciler de yok(!)

Bu bayramın da diğer bayramlardan farklı geçtiği söylenemez sosyal medyada  kurbanını keserken paylaşanlar da oldu sofrasını paylaşanlar da.

"Bayramda nasıl beslenmeliyiz? " Eti kaç  dakika dinlendirmeliyiz?" "Kavurma mı haşlama mı?" Her yıl aynı sorulara aynı cevaplar bulmaktan bıkmadık(!)

Trafik kazaları,yaralanmalar,ölümler...

Kaçan hayvanlar,sakatlananlar,çeşitli yerlerini kesen acemi kasaplar...
Yıllar geçse de  bu tip manzaralar hiç değişmez.

Her günümüzün  bayram havası içerisinde  geçmesi dileğiyle;sakin,temiz ve huzurlu.

( Bayram Havası başlıklı yazı berberce tarafından 28.06.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.