Tekbirlerle,dualar ve davul zurnayla uğurlandığımız  askerlik maceramızı anlata anlata bitiremeyiz biz erkekler yaşımız kaç olursa olsun,çünkü askerlik bir dönüm noktası kabul edilir,askerliğini yapmayana kız da vermezlerdi.

Hacı teyzeyi tanımayan yoktur köyde,zenginler,ikinci eşi hem Almanya'dan emekli hem ülkemizden,ikisine de Allah rahmet eylesin,neyse benim askere gideceğimi duymuş evimize geldi başladı  anılarını anlatmaya eskiden çok fakirlermiş falan, sonra sıra hastalıklara geldi yok yok...Şeker,tansiyon,kalp,böbrek,romatizma,bronşit...Sabah akşam avuç dolusu hap  yuttuğunu rahmetli anlatırken odadakileri kahkahaya boğmuştu.

Söz dönüp dolaşıp bana geliyordu:
"Sen ne ara büyüdün de  askere gidiyorsun oğlum,düne kadar hem burnun akıyordu hem altını ıslatıyordun."

"Sağ salim yap gel ve seni hemen evlendirelim."

Koyun  can derdinde kasap et derdinde derler ya,ben içimden düşünüyorum,hesap yapıyorum:
"Uğur parası olarak  Türk parası mı verecek  acaba yoksa döviz mi?"

Yaklaşık iki saat misafir ettikten sonra Hacı teyzenin elini öptüm, vedalaştık,"hayırlı teskereler oğlum,"dedi bastonuna  dayanarak komşulara giderken tekrarlıyordu bana gülerek:
"Seni evlendireceğim."

Aradan yıllar geçti annem soruyor:
-Hacı teyzen ne vermişti  o gün uğur parası?
Dilim varmasa da:
-Hiçbir şey,diyorum...

( Hacı Teyze başlıklı yazı berberce tarafından 13.05.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.