1 Turizmci Olmak
Turizmci olmak zordur kardeşim hem de zorun zoru....Güvenliğinden,temizlik işçisinden,aşçısından,garsonundan,bahçıvanından
çamaşırhanesinden,önbürosundan,muhasebesinden,genel müdürüne kadar...Dışardan temiz,rahat,kolay gibi görünse de gerçekler çok  farklıdır ancak bunu çalışanlar bilir.

Tüm çalışanların tek bir derdi vardır,müşteri memnuniyetidir ki bu çok ağır bir sorumluluktur.Her yaştan her kültürden her ülkeden birbirleri arasında dünyalar kadar fark olan insanları mutlu etmek,mümkün müdür,kolay değil...

Neden mi zor?
1.Sigara,çay,kahve gibi kötü alışkanlar edinip çabuk yaşlanırız.

2. Sabahları yataktan dinlenmiş olarak kalkamayız ya başımız ağrır ya belimiz ya dizlerimiz çünkü varislerimize aşık olmuşuzdur.

3.Stres bizim çalışma arkadaşımızdır  ne biz onsuz yapabiliriz ne o bizsiz yapabilir.

4.Sezon başında değerlenir sezon sonunda ise bir çöp gibi kenara itiliveririz.

5.Mart ayının gelmesini dört gözle beklerken kasım ayının gelmemesi için dua ederiz.Askıya alınmak,işsiz  kalmak ve parasız olmak,kış aylarına girerken,en büyük acımızdır.

6.Hep aldığımız maaşlar konuşulur da kaldığımız mesailer hiç konuşulmaz,patronlarsa keseyi çoktan doldurmuştur  her yıl bir otel  satın alırlar.

7.Dengemiz bozulur ya çok kilo alırız ya da çok kilo  kaybederiz.

8.Kadrolu işçi de olsak sezonluk işçi de olsak,her günümüzü işten çıkartılma korkusuyla yaşarız.

9.Yıllar öncesinde şefler:"Herkesin dinlenme günleri bizlerin çalışma günlerimizdir."derlerdi bayramları kastederek o mübarek günlerde ailelerimizle olamamanın  kahrını çekeriz.

10.İnsanların gerçek yüzlerini çok iyi tanırız:yalancı,iki yüzlü,yalaka...Burada kurulan tüm ilişkiler,menfaat için kurulur...

11.Düğün olur,nişan olur,cenaze olur  izin istemeye çekinirsin büyük bir suç işlemiş gibi.Hasta olursun,rapor alırsın hemencik gözden çıkarırlar seni, derdini  anlatamazsın.

12.İnsan tüccarlarıdır, "Ahmet giderse Hasan gelir,Fatma giderse  Ayşe gelir." mantığıyla hareket ederler,senin diplomanı,bilgini, tecrübeni,emeğini hiçe sayarlar.

"Güneşin sana ulaşmasını istiyorsan gölgeden çık!" (Konfüçyüs)
( Turizmci Olmak başlıklı yazı berberce tarafından 16.10.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.