1 İki Teker

Gelen uykum kaçtı gitti. Bu yazıyı hediye etti. Uykuyu severim ama yazmayı da severim. Yazılar çocuğum gibidir. Güzel değiller belki çoğu zaman. Ama samimi olmaya gayret ediyorum. Bisikletler hakkında üç, beş satır dizebilirim. Uyku saatimi aşmış olsak da.


Bisikletler benim için motosikletten daha önde gelir diyebilirim. Oldukça nostaljik aletler. Tabi alettir onlar. Sevimli, sıcak, güvenilir kısa mesafe araçlarıdır. Bacak, ayak, el ve kol çalıştırıcı, havadar ama bir o kadar da basit yol araçlarıdır. Motorlu olanlar da var ama onlar benim için ne bisiklet ne de motosiklet. İki kişilik olanları da unutmamak lazım. Onlara da kollektif gezdiriciler diyebiliriz. Tabi ya gezdirirler bizi. Çok bisikletim olmadı. Sadece iki kere. Bisiklet sporu da başka bir dünya yaratır. Bol oksijenli, topluca yapılan, bisiklet yarışları. Yarışmak istemem belki ama sportmenliklerini içten içe kıskanmamak mümkün mü?. E öyle geziye de öyle kas lazım. Form tutmak yani. Gezmek deyince bisiklet akla gelmez ama bisiklet deyince gezmek akla gelir. Bisikletler için park yerleri vardır ülkemizde ama bisiklet yolu pek bilmiyorum. Hollanda'nın meşhur, dar, uzanan bisiklet yolları vardır. Trafik tıkanıklığının ilacı bu kenar yollar.


Ayakları yerden kesen mütevazi araçlardır bisikletler. Renk renk, desen desendirler. Ülkemizde Bisan ün yapmış. Gençken çok konuşulurdu arkadaşlar arasında. Arkası sepetli olanlar vardır ki onlar epey iş görürler, meraklısına. Kontra frenlileri de anmadan geçmeyelim. Pedalı geri çevirince frenleri çalışan bisikletlerdir onlar.


Bisikletler oldukça ucuzladı ki onun için hediye olarak da verilmelerini normal karşılayabiliriz. Bir zamanlar BMX bisikletler vardı. Artık dağ bisikletleri var. O küçük boy bisikletlerden birinde öğrenmiştim bisiklet sürmeyi. Kuzenimindi. Askere gittiğimde, Edirne'de yedek subay olmuştum. O zamanlar bir dağ bisikletim oldu. Ama çabuk eskittim o çin malı bisikleti. İyi arkadaş olmuştuk. Şimdi ise elimde o bahsettiğim Bisan bisikletlerden bir kırmızı şehir bisikleti var.


( İki Teker başlıklı yazı lalelik tarafından 1.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.