1 Hayatımız Matematik

Matematik ne güzel bir kelime. En basitinden zoruna, bilimin, uygarlığın teknolojinin temeli. Fizikte de matematik var, hatta kimyada da, Biyolojide dahi vardır. Nereye yüzümüzü çevirsek değişik matematiksel olgular, oluşumlar görebiliriz. Matematiği herkes sevmese ya da beceremese de hayatın yapıtaşıdır. Üç boyutlu dünyamızda herşeyi ölçebiliriz, hatta tartabiliriz. Bu bile matematiktir. Tartmak belki Fizik ile de alakalı ama dediğimiz gibi fiziğin temeli de matematik ile döşenmiştir.


Matematik kendi içinde alt dallara ayrılmıştır. Geometri, trigonometri gibi matematik puzzle'ının (yapboz) parçalarını oluştururlar. Teknolojinin, mühendisliğin, argenin can merkezidir. Matematikle uğraşmak, hesaplar yapmak zekaya iyi geliyor. Matematik zeka oyunları çocuklar için iyi bir zeka geliştirici.. Hatta kişinin matematikten ruhsal faydalar dahi gördüğü söyleniyor. Öğrencilik dönemimde matematikden ayrı bir keyif almış, onu hayatımın bir parçası saymıştım. Belki mühendis olamadık ama önemini öğretmen ve kitaplarımızdan öğrendik. Kullandığımız bilgisayarların 0 ve 1'lere dayalı elektronik bir sistemle çalıştığını biliyor muydunuz? En basitinden paramızı hesaplarken basit matematik kurallarını uygulamaz mıyız? Bir sanatkar (ressam) dahi geometrik desenler yaparken matematiği resmetmez mi? Ses tonumuzu bile Desibel olarak ölçersek ortaya matematiksel bir grafik çıkarmaz mıyız? İlaçlarımız doze edilmez mi? Ama adı hayatımızda neredeyse hiç anılmaz.

( Hayatımız Matematik başlıklı yazı lalelik tarafından 28.07.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.