1 Hayata Gülümseyin

Gülmek ne demektir diye söylemeye, irdelemeye gerek yoktur bence. Ama yine de belki bir deneme konusu olabilir. Usta ellerde daha çeşnili bir yemeğe dönüşeceği kesindir.


Herkes her konuda yazamaz. Bu konuda ne kadar kendimce kotarabilirim göreceğiz? İnceldiği yerden kopacak. Gülmek en kötü tanımlamayla ihtiyaç olarak da düşünülebilir. Ben bunu yaşadım çünkü. Uzun sıkıntılı günler, bunalımlar geçirince gülsem; boşalsam dediğim oldu. İnsan rahatlıyor gerçekten. Herkes bilir ya, kelimeler yetersizdir. Bin tane delikli iğneden birisini seçip ipliği oradan geçirmek sonra insanların sizi anlamasını beklemek , bu konuda yazmak benim için. Çünkü bin çeşit gülme yok mudur? Tebessüm de, gülmenin bir çeşidi değil midir? Ya da buruk bir gülümseme, ne dersiniz? Kendimi bilge ilan etme gibi bir amacım yok sadece gülmenin, sadece gülmek ama derinlikli bir insan bilmecesi olduğunu yazıda haykırmak. Gülmek şöyle böyledir deyince kimse sizi dinlemez zaten. Bakar, sonra boş konuşuyor der. Konuşmak zordur bu konuda belki de. Buda (uzakdoğulu budist bilge) hayat acıdır demiş ve onu yenmenin yöntemlerini inşa etmiş. Hayat acıyken, gülmek nasıl hayatı anlatabilir? Acıyı yenmek midir gülmek? “Kendi kendine gülene deli derlermiş”. Delice gülmek de yok mudur zaten. Deli gibi bakar, gözleri deli gibi gülüyordur. O bize kendi özümüzü hatırlatmaz mı?: Normal insan olmak. Dualite dedikleri fani üç boyutlu Dünya işte. Yani zıtlıklarla öğreniriz... Gülmek hayatta mola vermek midir? Bazen sevginizi paylaşmak. Gülmek evrenimiz kadar çok boyutlu bir yaşantı. Onun için hayatta bir ünlemdir bazen de soru işareti. Peki kahkahalar için ne demeli? Bir kahkaha, bir parça pirzola yemekle eşdeğer mutluluk yaratıyormuş derler. Çok gülen kanser olmaz, olduysa kurtulur, çağımızın vebasını yener derler. Art niyetli gülmeleri anımsatmak istemiyorum. Bazen saçmalayanlara gülüp geçersiniz. Hayat bir perdelik oyundur. Gülmek de vardır, ağlamak da. Tutkumuz gülmek olsun, palyaço gibi. Üzmemek insanları kanser gibi.


Bişeyler keşfettikçe de gülümseyebilir insan, sonu yok. “Hayata gülümseyin“ demiş sloganı uyduran, HAYATA GÜLÜMSEYİN!


( Hayata Gülümseyin başlıklı yazı lalelik tarafından 21.10.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.