1 Organ Nakli Bilmecesi


Organ naklinin tıptaki adı transplantasyondur. Bugün transplantasyonlar uygun organlar bulunduğu taktirde başarıyla yapılmaktadır. Geçenlerde yapılan bir yüz nakli başarı ile sonuçlandı. Şimdi kafa naklinden sözediliyor ve yakında yapılma ihtimalinin oldukça varolduğu söyleniyor. Böylece beden değiştirmek mümkün hale gelecek. Ama bunun da sakıncaları var. Taze bedenler için zenginlerin mafya v.b. aracılığıyla insanları öldürtmesi ya da talep yaratması mümkün. Tabi bu bir oyun değil ve kolay bir şey değil. Ölüm ihtimali de varolacaktır. Ayrıca iki sefer aynı operasyona yatmak zor olacaktır diye tahmin ediyorum.

 

Bugün ülkemizde yılda 350 adet gibi organ bağışı yapılıyormuş. Oldukça az. Milyonda 5 gibi bir rakam söz konusu. Oysa bir bağış bu kadar zor olmamalı. Ölüyorsunuz ve ölmeden yapılması imkansız. Ben de eskiden bunu yapamıyordum ama bağışlayabileceğim kanısına ve cesaretine sahibim artık. Dini nedenlerle bağışlamayanlar oluyordur, saygı duyuyorum. Bugün 70-80 bin kişi nakil için sıradaymış. Bu organların bir şekilde sağlanması gerekiyor ve bağışlar dış ülkelere göre oldukça düşük durumda.

 

Bağışlanan sadece fiziki bir parçamız ve ölünce o fiziki parçalardan ayrılıyoruz zaten. Yani dinlere göre böyle. Ruhumuz parçalanamaz ve yok edilemez. Herhangi bir korkuya gerek yok. Ölünce bedenimiz birkaç gram azalıyormuş. Yani ruhumuz bedenimizden ait olduğu yere transfer oluyor. Bedenimiz atomlardan müteşekkil. Toprağa gömünce de bakteriler v.b. küçük canlılar tarafından yok edilmekte. Aslında yokolan bişey yok atomlar başka bileşimlerle başka yapılara karışmakta. Yani bütün bunlar rahatça organ bağışı yapabileceğimizi gösteriyor. Artık ölümün de varolduğunu kabul edelim ve fark yaratalım, geleceği değiştirelim. Organlarımızı bağışlayalım.

 

( Organ Nakli Bilmecesi başlıklı yazı lalelik tarafından 22.07.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.