1 Günümüz Bilimi

Bu konuda yazmak biraz daha sabır ister diye düşünüyorum. Biraz düşünmem hatta araştırma falan yapmam lazım belki. Doğaçlama yazmaya çalışayım:


Bilim deyince bilim adamlarını hatırlar insanlar. Eskiden bir hikaye uydurmuş, yazıya dökmüştüm. Kayboldu o yazım. Bir bilim adamı gençlik iksirini buluyordu. Konumuzla buradan bağlantılı. Bilim o kadar ilerlemedi ama yine de oldukça tırmandı. Bilimimiz bugün güneş sisteminden atoma her alanda başarıdan başarıya koşuyor. Dünyanın en küçük fotoğrafıyla en büyük fotoğrafının çok benzediğini biliyormuydunuz? Yani atomla samanyolunun. Bilim dinle de barış oldu artık. “Tanrı parçacığını” arar oldu. Ülkemiz de son yıllarda bilime katkıda bulunmaya başladı, tez sayılarında artış var. Ayrıca beyin göçünü de unutmamak lazım... Buluşlarının silah yapımında kullanılmasını istemeyen bilim adamlarını kutlamak isterim.


 Bilim artık o kadar teferruatlı ki artık iğneden ipliğe her konuyla ilgili dal var. Bunlar arasında senteze de ihtiyaç duyuluyor.  6.12.2012

( Günümüz Bilimi başlıklı yazı lalelik tarafından 4.10.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.