Kadın dünya kurulalı beri erkekle birlikte insanlığın gelişiminde önemli rol oynamıştır.
Ancak bazı gerici zihniyetler kadını geri plana itmeye çalışmış ve bunu başarmışta..Günümüzde hala kadına bakış açısı o karanlık zihniyetten kurtulmuş değil. Ne yazık ki bu dünyanın pek çok yerinde böyle. İleri medeniyet seviyesine gelmiş ülkelerde biraz daha farklı olduğu bilinmekle beraber zaman zaman hoş olmayan davranışlarda görülmektedir.Kadına verilen en büyük zarar bence onu sokağa itmek bedeninden faydalanılan hayat kadını durumuna sokmaktır. Bu her yerde böyle kadın ticaretinden kazanç pek çok art niyetli insanın kesesini doldurmaya devam ediyor.Bu zulüm ortadan kalkmadıkça verdikleri kutlu gün tarihleri bana göre geçersizdir.Kadını yılda bir gün değil kadının varlığının her gün kutlu olduğunu anlamalı artık  insanlık şükretmelidir.Özüne sadık kalınmayan hiç bir şey önemini yeterince hissettiremez..

Sadece bu mudur? Tabi ki hayır kadın varlığıyla getirdiği üretkenliğe rağmen eksik etek konumunda yargılanmış özellikle kırsal bölgelerde bu imajdan kurtulamamıştır.
Dünya erkeklerin dünyası değildir dünya hepimizin kadın erkek çoluk çocuk Allahın hepimize lütfettiği ikramıdır.Nimetlerinden herkes eşit şekilde faydalanmalı ve eşit şartlarda yaşayarak daha sağlıklı nesiller yetiştirmelidirler.Gün geçmiyor ki kadına yönelik bir şiddet haberi duymayalım.Ayrıldığı eşini öldürerek cezalandıran bir erkek kendini hüküm ve karar makamında mı görüyor? Bu ne biçim bir cahillik bu nasıl bir vahşettir.

Günümüzde kadın artık sosyal yaşamın her kademesinde kendini göstermiş hemen her meslekte başarılı işlere imza atmıştır. Akıllı becerikli ve üretkendir bunların yanı sıra annelik görevinide aynı sevgi ve şefkat ile devam ettirmekte olduğu halde onu aşağılamak, incitmek, vurmak öldürmek kimin haddinedir?..Şu unutulmamalı ki yaşanılan her ülkenin kanunları vardır suçlular hak ettiği cezayı alırlar almalıdırlarda.Ancak ilahi bir adalet var ki bu da bilindiği gibi yüce Allahın hükmündedir. Hiç kimse kendini cinsiyeti ne olursa olsun cezalandırıcı konumunda göremez buna hakkı yoktur Allah kimseye bu yetkiyi vermemiştir..Bütün bunlar hala yaşanırken kadına işte şu gün senin kutlu günün haydi kutla demek bence manasız yukarıda da dediğim gibi.'Özüne sadık kalınmayan hiç bir şey önemini yeterince hissettiremez..

ŞÜKRAN AYDOĞAN / GÜLCENAZ / 8.MART.2013 / YALOVA


Lokman Suresi/14:
Biz insana, anne-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir
Çünkü annesi onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır
Sütten ayrılması da iki yıl içinde olur Önce bana,
sonra da anne-babana şükret diye tavsiyede bulunmuşuzdur
Dönüş ancak banadır..





( Kadın Ve İnsanlık başlıklı yazı Şükran Aydoğan tarafından 8.03.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.