ÖNCE İNSAN

 

Önce insan dedikte yüreğimizi açtık en derin kalabalıklara, o kalabalıklar ki sevgi bolluğunda bir muhabbet çarşısıydı. Orada din yoktu, ırk, dil, renk, millet. Kalbimizin en verimli ürünlerini dağıttık cömertçe, ikram ettik sevgi şölenlerinde.

Tek bir bayrak diktik sevda direklerimize, tek yürekle kucakladık insanı savaşsız, kansız muhabbet meydanlarında.

 

Ne topumuz vardı, ne tüfeğimiz. Kalbimizin savunmasız sanılan sınırlarını aşk neferleri bekliyordu gönüllüce. Mevlana’da döndük ellerimiz semaya yönelerek. Ve (Yaratılmışı sevdik Yaratandan ötürü ) Yunus gibi dillerimiz sevgiye söyledi, Veysel gibi gönül sazımızda titredi. Ve ( incecikten yağan kar türküsünde Karacaoğlan’ın ) sevgimizin adını Elif koyduk..Nazım katıldı şölenimize, ( Piraye ) dedik üstadın eş sevgisindeki derin sevdaya..

 

Neler yaşamadık ki kendimizce, nelere sevindik.. Adını bilmediğimiz ülkelerin vatandaşı olduk, Afrika’nın yoksul gecelerine bazen sevgimiz ile birlikte ekmek aş gönderdik. Ezilmiş, köle edilmiş halklara biz can verdik, dirilttik yüreğimizdeki sevginin tükenmeyen enerjisini sunarak. Sokaktaki çocuğa sıcak bir el, ağlayan gözlere teselli, insanın insana vicdanı, sevgisi olduk..Topladık tüm yasaksız hayalleri, umut hamurunda yoğurduk. Sevda mabedinde secde ettik insanın Yaratıcısına ve af diledik, yine insana zulüm edenler için..

 

Sözler verdik, ant içtik sonsuza kadar. Önce insan demekten vazgeçmeyeceğiz. Biz gül dikeceğiz, hep gül, her rengi olacak. Kırmızıları aşk diye koklayacağız, pembelerden sevgi demetleri yaparak, mavileri umut bahçelerinde büyüteceğiz ve beyaz güller olacak, bayrağımızın renginde, önce insan yüreklerinde dalgalanacak.

 

Hiç bir nefrete yer olmayacak kalbimizde. Kin karasını yok edecek selinde, sevgi ormanlarımızın yağmuru. Sabah yeşil yaprakların üzerinde, sevgi meleklerinin mutluluk gözyaşları olacak çiğ tanelerinde.


İnsan olmanın erdemini dalga dalga yayacak tüm dünyaya. Ve sevmek sanatını en büyük ustalarının, kaleminden damlayan sevgi dolu şiirlerce dinleyecek dinletecek, iki kelimede ‘budur’ diyerek haykıracağız, ÖNCE İNSAN yüreklerine..

 

ŞÜKRAN AYDOĞAN ( GÜLCENAZ )

YALOVA / ARALIK / 2010

( Önce İnsan başlıklı yazı Şükran Aydoğan tarafından 13.12.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.