Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde her insana  çok  önemli görevler düşüyor.Sosyal duyarlılığımızın özellikle  bu mevsimde tavan yapması gerekiyor.Soğuk hava,yağmur, kar ,tipi ,fırtına hayatımızı bazen olumsuz yön de etkiliyor. Çevremizde yaşayan kimsesiz,bakılmaya muhtaç yaşlı veya genc kim varsa yardım elimizi uzatmamız gerekiyor.Adeta yüreklerimizin yardım için coşması gerekiyor.
Üzülerek ifade etmeliyim ki içimizden bazıları yardım konusunda duyarsız davranıyor.Yardım vaatleri askıda kalıyor.Hayata geçmiyor.Kuru sıkı sallamalar malesef karın doyurmuyor

Harekete geçme zamanı

Duyarlı kardeşlerimiz var.Haklarını yemiş olmayalım.Lakin duyarsız olanlar da çok .
Toplum olarak sosyal duyarlılıktan yoksun bu kardeşlerimize gereken ahlaki cevabı vermemiz gerekiyor.Sosyal duyarlılığı sıfır olan bu kardeşlerimiz yarın bakıma muhtaç duruma düşmeyeceğini kim garanti edebilir.Bu yüzden uyuşukluğu,vurdumduymazlığı atalım.Topyekün  bu kış mevsiminde karnı aç olan açıkta kalan kardeşlerimizin yardımına koşalım.İmkanlarımız nispetinde yardım elini uzatalım.

Sevgili Peygamberimiz[s.a.v]

''Merhamet edenlere Allah(cc)de merhamet eder..Siz yerdekilere merhamet ediniz ki göktekiler de size merhamet etsin''(Ebu Davud,edep,66)buyurmaktadır

.Müslüman tüm mahlukata karşı sevgi ve şefkat duyguları ile doludur.Bu duygularımızı harakete geçirelim.

Buraya kadar insanlarla ilgili düşüncelerimi paylaştım.

Bundan sonraki yazıma dışarıda kalan kimsesiz hayvanlar(köpek,kedi,kuşlar,,,,,,,,,vs)dan bahsedeceğim.

Özellikle şu kış mevsiminde kimsesiz hayvanların yiyecek bulmaları çok zorlaşıyor,Hatta bulamıyor.Kimileri sahip çıkılmadığı için telef olma ile karşı karşıya.
Tam bu noktada tüm vatandaşlarımıza çok büyük görev düşüyor.Kafamızı sanki deve kuşu gibi kuma gömmüşüz.Çevremize hiç bakmıyoruz.
Bu kabul edilebilir bir davranış değildir.Kumdan kafamızı çıkaralım.Yardım çığlıkları atan hayvanlarımıza ilaç olalım.Yeme içme,barınma yerlerini hazırlayalım.Göz göre göre ölümlerine sebep olmayalım.
Bir hayvanın bizim ilgisizliğimiz yüzünden ölmesi çok büyük vebal.Hem bu dünya da cezasını çekeriz ,Hem de mahşer günün de cezasını  çekeriz.

Sevgili peygamberimiz(s.a.v):

''Bir adam yolda yürürken çok susadı,nihayet bir kuyu buldu,oraya inerek su içip çıktı.O sırada bir köpek dilini çıkarıp soluyor ve susuzluktan nemli toprağı yalıyordu.Bunun üzerine o adam;''Bu köpek de benim gibi susamıştır.''dedi ve kuyuya inerek mestine su doldurdu,onu ağzı ile tutarak kuyudan çıktı ve köpeğe su içirdi.Onun bu davranışından Allah(cc)razı oldu ve onu affetti. Ashab;

-Ya Rasülellah,hayvanlarda da bizim için sevap varmıdır?dediler.

- Her canlıda bizim için sevap vardır,buyurdu.''(Buhari,edep,27)

Peygamber efendimiz insanlara ve hatta hayvanlara bile çok merhametlydi.Peygamberimiz(s.a.v),su kabını eğerek kedilere su içirirdi.(Camiu's-Sağir,''Kane''maddesi)

Bizlere düşen görevde Kur'an ve Sünnet işığında hayatımıza yön vermektir..Tüm canlılara karşı merhametli olalım.Özellikle bu kış mevsiminde hassasiyetlerimizi yükseltelim.

Tüm canlılara merhamet eden,şefkat kanatlarını yoksula ,gariplere,kimsesiz hayvanlara...seren gençliğimizin ,insanımızın çoğalması ümidi ile

Selamlar
KARS İlinden
İlyas
DOĞRU



( Yardım İçin Yürekler Coşmalı başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 12.12.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.