Dışarısı çok soğuk.Her birey ısınmanın derdinde.Bu tamamen doğal bir durum.Lakin dışarıda yüzlerce kimsesiz ısınmayı  bekleyen garip guraba var.Isınmaya barınmaya  ihtiyacı var.Sokaklarda dolaşan soğuk kış gecelerinde dışarıda donmak üzere olan kediler,köpekler var.Doğal ortamda yiyecek bulamadığından dolayı  telef olan bir sürü mahlukat var.
Madalyonun birde öteki yüzü var.Rahat sıcacık sevk ve sefa içinde gününü gün eden duyarsız insanlar da var(Duyarlı kardeşlerimizi tenzih ederim)Durup düşünelim.Bir oto kontrol yapalım,öz eleştiri yapalım,empati kuralım.
Bardağın hep dolu tarafını görüp boş tarafını görmemezlikten gelmeyelim.Bir el uzatalım,el uzatan olalım.Yaraları sarmak için yerimizde saymadan füze gibi kalkalım.Bir çaba sarfedelim.Garipler ,yetimler soğuktan donmadan  yardımlarına koşalım.Çevremizdeki sokak hayvanlarına sahip çıkalım.
Elimden bir şey gelmiyor diye sızlanıp durmayalım.Kalkalım yerimizden,çözüm üretelim ,sorunları çözmek için çalışalım.Taşın altına sadece elimizi değil yüreğimizi de koyalım.
Efendimiz(as)de  yardımlaşma ve ihtiyaçların karşılanması konusunda;''Zalim de mazlum da olsa kardeşine yardım et''...buyurur(Buhari,Mezalim4,ııı,98,ikrah7,vııı,59);Başka bir Hadis-i Şeriflerinde Efendimiz(as);''Bir mü'minin dünya sıkıntılarından bir sıkıntısını giderenin,Allah kıyamet günündeki sıkıntılarından bir sıkıntısını giderir;darlıkta olana kolaylık gösterene,dünyada ve ahirette kolaylık sağlar;bir Müslümanın ayıbını örtenin dünyada ve ahirette kusurunu örter;kul kardeşinin yardımında olduğu sürece,Allah da ona yardım eder...(Müslim,Zikir ve dua.11,ııı,2074)buyurmuştur.
Efendimiz (as)in de belirttiği gibi çevremizdeki sıkıntılı kardeşlerimin sıkıntılarını giderelim.Onlara kol kanat gerelim.
 Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah(aleyhissalâtü vesselâm) buyurdular ki: "Bir adam yolda, yürürken susadı ve susuzluğu arttı. Derken bir kuyuya rastladı. İçine inip susuzluğunu giderdi. Çıkınca susuzluktan soluyup toprağı yemekte olan bir köpek gördü. Adam kendi kendine: "Bu köpük de benim gibi susamış" deyip tekrar kuyuya inip, mestini su ile doldurup ağzıyla tutarak dışarı çıktı ve köpeği suladı. Allah onun bu davranışından memnun kaldı ve günahlarını affetti."
Resûlullah'ın yanındakilerden bazıları:
"Ey Allah'ın Resûlü! Yani bize hayvanlar (a yaptığımız iyilikler) için de ücret mi var?" dediler. Aleyhissalâtu vesselâm:
"Evet! Her "yaş ciğer" (sahibi) için bir ücret vardır" buyurdu." [Buhârî, Şirb 9, Vudû 33, Mezâlim 23, Edeb 27; Müslim, Selâm 153, (2244); Muvatta, Sıfatu'n Nebi 23, (2, 929-930); Ebû Dâvud, Cihâd 47, (2550).]

Senenin her günü tüm mahlukatın sıkıntılarını düşünelim.Özellikle bu kış günlerinde hassasiyetlerimizi daha da çoğaltalım.Özverili olalım,hiçbir canlının solmasına seyirci kalmayalım.
DUYARLI YÜREKLERİN ÇOĞALMASI DİLEĞİ İLE SELAMLAR

İlyas DOĞRU/KARS






( Madalyonun İki Yüzü başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 7.01.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.