Toplumumuzda günden güne erimeye başlayan merhamet ve sevgi erdemlerini gelin birlikte gün yüzüne çıkaralım.Çünkü toplumdan ihraç edilmeye çalışılan bu iki erdem insanoğlunun şah damarı kadar önemlidir.Çünkü şah damarı kesildi mi insan yaşayamaz.Toplumumuzdan da sevgi ve merhamet erdemini kaldırdığınız  zaman o toplum ayakta duramaz. Merhamet ve sevgiden mahrum toplumlarda şiddet ,öfke,zorbalık,kaos,terör,kibir ,nifak tohumları yeşermeye başlar.Yeşeren zararlı tohumlar , baldıran zehri,tuz ruhu,asit etkisi yapar.Girdiği her ortamı zehirler. Toplumun her ferdini etkiler.Çehrelerde tebessüm yerine asılmış suratlar hakim olmaya başlar.
Merhamet ve sevgi erdeminin hakim olduğu toplumlarda güller kokar,bülbüller öter,Yeşillikler oksijen fışkırır.Merhametle ,sevgi ile yanan gönüllerin hakim olması için beslenilecek tek kaynak nübüvvetin merhamet pınarıdır.Bu pınardan içenler rahatlar.Çevresine faydalı enerji yayar.Toplumumuzda karbondioksit,karbonmonoksit'in yerini oksijen alır.Bireyler Nübüvvetin merhamet pınarı sayesinde rahat nefes alır.
Kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz kalplerin paslanmasından söz eden bir ayet vardır.''...Hayır hayır !Doğrusu yapıp ettiklerinden dolayı kalplerinin üzeri pas tutmuştur.''(Mutaffifin,83/4)buyurmaktadır.Bu ayet nazil olunca bazı sahabiler bu mecazi vurguyu anlamakta zorlandılar.Kalbin pas tutması ne demektir?İşte bunun üzerine peygamber(s.a.v) :''Kul bir günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta oluşur.Bundan vazgeçip tövbe ve istiğfar ettiği zaman kalbi parlar.Günahtan dönmez ve bunu yapmaya devam ederse siyah nokta arttırılır ve sonunda tüm kalbini işgal eder.''İşte Allah'ın kitabında,''...Hayır hayır!Doğrusu yapıp ettiklerinden dolayı onların kalbi pas tutmuştur.''diye anlatılan pas budur.(Tirmizi,''Tefsiru'l Kur'an''74,H.no:3390)
Vücut ülkemizin sultanı olan kalbimize iyi bakmalıyız.Oraya kirli pınarları doldurarak dünyamızı karartmamalıyız.Oraya Nübüvvetin merhamet pınarını doldurmalıyız.Çöle dönen yürekler bu pınar sayesinde yeniden yeşilliklere bürünür.Toplumumuzda merhamet ve sevgi inşası çok hızlı yükselir.
Kara lekelerden vücut ülkemizin sultanı olan kalbimizi korumak dileklerime selamlar...İlyas DOĞRU/KARS
( Merhamet Ve Sevgi 1 başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 9.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.