Teknoloji hızla gelişiyor.Hergün başka bir buluş gün ışığına çıkıyor.Hayatımızın hemen hemen her alanına bu çıkan teknolojiler giriyor.Cep telefonundan tutun da çamaşır, bulaşık makinaları,buzdolapları, ütüler,bilgisayarlar,renkli, renksiz yazıcılar,fotokopi ve fax makinaları daha neler neler...
Çok çeşitli teknolojik aletler işlerimizi kolaylaştırırken,sanallaşan dünya da insanlar adeta yanlızlaşmakta,arkadaşlık,komşuluk,dayanışma ve paylaşma duyguları yavaşlamaktadır.
Özellikle çocukluğumuz da hemen hemen hepimizin oynadığı oyunlar(saklambaç,körebe,çelik çomak,tıp,beş taş,sobe,yağ satarım bal satarım,ayağını yerden kes,isim şehir,hayvan bitki yarışmaları,tavşan kaç tazı tut,yakar top,misket oynama,ip atlama,top sektirme,yumurta taşıma,çuval yarışı,çember çevirme...)ne yazık ki yeni yetişen nesillerimiz bunlardan habersiz yetişiyor.Hatta bilmecelerden,manilerden habersiz,ilgisiz büyuyor.Kültüründen ,örf ve ananelerinden yoksun yetişen gençin bir yanı boşlukta kalıyor.Peki burada günah keçisi kim?Tabiki sanallaşan dünyamızda hepimize bir sorumluluk düşüyor.
Herkez evinin önünü temizlerse sokağımız ,mahallemiz tertemiz olur,mis kokar. Her bireyin başına bir polis dikemeyiz.Her bireyimize milli manevi değerlerimizi öğretirsek her bireyin başına gidilmesine gerek kalmaz.Yüreği vatan millet sevgisi ile yananlar yakmazlar.yıkmazlar.Her zaman yapıcı,onarıcı olur.Milli manevi değerlerini yüreğinde taşır.Etrafına neşe saçar.
Daha küçük yaşlarda ilk önce ailemizde,okullarımızda evlatlarımıza,göz bebeklerimize örf ve adetlerimizi,ananelerimizi öğretirsek kaybolmaya başlayan değerlerimiz yeniden gün ışığına çıkar.Unutmayalım ki milli manevi değerlerine bağlı ,bilgi ile donanımlı,örf ve ananelrini iyi bilen nesiller ile ülke ilerler.Böyle üstün ahlakla yetişen genç hangi ülkede yaşarsa yaşasın.değerlerinden,kültüründen kopmaz.
 Ananelerini çok iyi özümseyen,milli manevi değerlerine bağlı nesillerin çoğalması ümidi ile .
Kars                                                                       
                                                                            ilinden
                                                                                                                                       baki
                                                                                                                                                                                     selamlar
                                                                                                                                                                                                                                 İlyas
                                                                                                                                                                                                                                                 DOĞRU
( Kaybolmaya Başlayan Değerlerimiz başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 19.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu