15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sırasında 55’iAnkara’da, 5’i İstanbul’da, 2’si Muğla’da olmak üzere 62 polis, 4’ü Ankara, biri İstanbul’da 5 asker, 78’i Ankara, 94’ü İstanbul, 1’i Malatya’da 173’ü sivil toplam 240 kişi şehit oldu…

Şimdi, soruyorum: bu ülkede devletin silahlı güçleri varken ve darbe kalkışmasını onlarla bastırmak gerekirken ve de bastırılabilecekken, halkı sokaklara dökerek 173 sivil vatandaşın yok yere ölmesine sebep olanlar kahraman mıdır?

Bunu tasvip etmediğini, halkın sokaklara çağırılmasını yanlış bulduğunu söyleyen bir insan VATAN HAİNİ MİDİR?

Vatan Hainliği, yani Vatana ihanet, ya da hıyanet-i vataniye, meşrû egemenlik organını devirmeye veya otoritesini yıkmaya, bağlı olduğu devlete karşı savaşmaya veya düşmanla işbirliği etmeye yönelik eylemleri kapsayan suç türüdür. Tarih boyunca birçok hukuk sisteminde tüm suçların en büyüğü olarak değerlendirilmiş ve en şiddetli biçimlerde cezalandırılmıştır. Tanım bu iken, 15 Temmuz’da ki uygulamayı yanlış bulduğunu ve bu yüzden 173 insanın canından olduğunu, bu yüzden çok üzgün, hatta çok kızgın olduğunu söylemek nasıl vatan hainliği olabilir? Ölen insanlarımız için üzülmeyelim mi? Kızmayalım mı? Bu kadarcık da özgürlüğümüz yok mu?

Uzun yıllardır bu ülkede bu halkı mutlu etmek için hiçbir yatırım yapılmadı. Halk işsiz. Halk mutsuz. Halk çocuklarının iyi bir eğitim almasından yoksun, eğittiği/büyüttüğü çocuklarının geleceğinden umutsuz. Halk yarınlarından umutsuz…

Bunları söylediğim için ben bir vatan haini miyim? Hadi, bana da küfür edin o halde:

“O.Çocuğu vatan haini!” diye haykırın. Tehdit edin, “yakaladığımız zaman o dilini keseceğiz,” diyerek…,

Lanet olsun!...

( Lanet Olsun!... başlıklı yazı AliKemal tarafından 15.08.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.