Bir güneş doğar hayatınıza ve önceden doğduğunu zannettiğiniz güneşin kendisi değil gölgesi olduğunu anlarsınız, bir şeyler daha berrak olmaya başalar, daha anlaşılır ve bu doğan güneş sadece aydınlatmakla kalmaz hayatınızı, başka bir şey daha verir size, var olmanın güzelliğini anlarsınız, farkına varırsınız etrafınızdaki yeşilin, mavinin, gülen gözlerin.


Mutluluk usulca çalar kapınızı, farkına varmadan önce ayaklarınız yürür geri adım atmadan, ürkmeden cesaretle yürürsünüz, gözlerinizi açtığınızda içindesinizdir bu gülen gözlerin, içindesinizdir hayatın ve yaşamın.


Bütün umutsuzluklarınız bir bir sökülür yüreğinizin nasır bağlamış derinliklerinden, beyniniz mutluluk odaklı çalışır, hayata bakış açınız değişir, farkında olmadan başarı size gelir, evet bunun adına sevebilmek derler ve sevilmek. Koskocaman dünya bilincinizde küçülür, sınır diye bir şey kalmaz, imkânsız diye bir şey de, aklınızın alabildiği, gücünüzün yetebildiği, kalbinize sığabildiği kadar sadece yaşarsınız hayatınıza dolan bu mutluluğu.


Hüzünler, umutsuzluklar ve acılar ucundan baktığınız bir karanlık kuyuda kalır bir bir örter üzerini mutluluğunuz, bir bir silinir aklınızdan. Yaşama sevinci dedikleri şeyi yakalamışsınızdır. Çocuk olabilirsiniz balonları sevmeyi yeniden öğrenebilirsiniz, rengârenk balonların anlamlarını çözüp yeniden tanıyabilirsiniz, çiçeklerin kokusunu hatırlayabilirsiniz akla hayale gelmeyecek bütün çocukça şeyleri özgürce yaşayabilirsiniz, balonları size sevdiren biri vardır, çiçeklerin kokusunu taşıyan, çocuk olanın güzelliğini size yeniden hatırlatan, çılgın olmanın aslında harika bir şey olduğunu öğreten.


Gözlerinizi her yeni güne açtığınız da aklınızdaki siluete günaydın dersiniz, gözlerinizi kapatmadan önce iyi geceler dediğiniz gibi. Masumluğu görürsünüz o gözlerde, hiç bozulmamış, el değmemiş hayalleri, özlemenin o kadar da kötü bir şey olmadığını hissettirir size yokluğundaki varlığıyla ve siz özlemeyi seversiniz, her şarkıda hayali sarar sizi her şarkıda onu hissedersiniz, okuduğunuz mısralarda arasınız onu yahut yazasınız onun varlığını saklayarak mısraların içine.


Size çılgınca gelen şeylerin onunla ne kadar sıradan olduğunu öğrenirsiniz, dünyanın canını çıkartırsınız bir zamanlar o sizin canınızı çıkartırken, yeni bir isim eklersiniz isminizin yanına öyle de yakışır ki sanki bunun için yaratıldığınızı düşünürsünüz, geleceğe dair kurulan hayaller bu isimle can bulur. Yani kısacası dirilirsiniz…


Artık bütün yaşam şekliniz belirlenmiştir, amacınız ve dualarınız, biri girer hayatınıza cehennemi unutursunuz, biri girer hayatınıza geçmiş geriden baktığınız bir toz bulutu olur, biri girer hayatınıza yeniden doğarsınız.


Hayatınızın bir ucu doğum anınızdan başlarken öyle bir dönüm noktası gelir ki geçmişin iplerinin ucu kaçar, aslında doğduğunuz an o an olur ve siz sadece düşlersiniz, bir ucu sensin hayatımın ölüm anına kadar giden. Yeni bir ruh yeni bir hayat demektir, satır satır işlenmiş, sayfa sayfa dokunmuş mutluluktur en önemlisi gülümseyebilmektir tüm acılara…
    Hepinizin hayatında acılara gülümsetebilecek birileri olması dileklerimle.

( Bir Ucu Sensin Hayatın başlıklı yazı Emine Işık tarafından 4.01.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.