Umudunuz varsa bir şansınız daha var demektir, umut olmadan çaba olmaz, hayatınızın gayesi haline getirdiğiniz umutlarınız gün gelir yürüdüğünüz yolda haritanız olur, umutlarınız ve hayallerimizdir sizi başarıya götüren, "Kişinin geleceğe dönük umutları, şimdiki gücünün kaynağıdır. demiş Maxwel" Gücümüz aslında hayallerimizin içinde saklı ne kadar büyük olduğu ne kadar güçlü olduğunuzla eşdeğer olsa gerek, "Hayal, gücünden daha önemlidir. Albert Einstein" çünkü hayaliniz gücünüzü kullanmanıza ve görmenize yardım eder, öyle değil mi? Umutlarınız ve hayalleriniz size gücünüzle neler yapabileceğinizi gösterir, bu da kendinize olan güveninizi arttırır, "Yapabileceğinize de inansanız, haklı çıkarsınız. Henry Ford" Kendinize güvendiğiniz ölçüde inancınız artar, başarı odaklı olmak sizi başarıya götürür, çıkan ilk olumsuzlukta pes etmek gücünüzü yitirmekle eş değerdir, bir şeyi ne kadar çok isterseniz o kadar çok kendinize güveniniz artar her şeyden önce uğrunda verdiğiniz savaş bile size kendinizi tanıma olanağı sunar, beyniniz ve kalbiniz birleştiği zaman yapabildikleriniz kendinizi yeniden tanımanız için büyük bir fırsata dönüşür. "İyi bir başlangıç, yarı yarıya başarı demektir. Andre Gıde" Kendinize duyduğunuz güvendir sizi yola çıkaran, hayalinizi gerçekleştirmek için ne kadar çok sabır eder ve inançla düşünerek yol alırsanız o kadar iyi bir başlangıç yaparsınız.

"Düşündüğümüz şey yavaş yavaş bilinçaltında kalıplaşmış gerçek bir deyimle kendini gösterir. Ernes holmes" ne kadar yerinde bir söz hayalinize ne kadar çok inançla bağlanır ve mücadele ederseniz iradeniz sizi yarı yolda bırakmaz, kendinize ve cesaretinize olan inancınız bir şeyi ne kadar çok istediğinizle doğru orantılıdır diye düşünüyorum, Kalpten edilen bir dua nasıl ki yaratanın katında karşılığını buluyorsa kendinize olan güveniniz, inancınızı, inancınız da cesaretinizi tetikler. "İnsan bir şeyi, çok ciddi olarak arzu etmeye görsün, hiçbir şeyi erişilmeyecek kadar yüksekte değildir. Hans C. Andersen" Bu nedenledir ki cesarete giden yol ne istediğini bilmek, kendinize güvenmek ve inanmakla olur.

"Aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz. Cladue Bernard" Aradığınız şey aslında sahip olduğumuz şeydir diye düşünüyorum, Beynimiz! Nasıl kullanacağımızı bizden iyi kimse bilemez, onu biraz zorladığımızda aslında ne aradığınızı size gösterecektir ya da sizi bu arayışa iten şeyin nereden kaynaklandığını, hiç bir insan yoktur ki beyninde varoluşunu hissettiği andan itibaren bir hayal taşımasın, biraz cesaret engellerimizle nasıl başa çıkacağımızı size gösterecektir "Engeller beni durduramaz, her bir engel kararlılığımı daha da güçlendirir. Leonardo da Vinci" Bu sebeptendir ki öncelikle engellerimizin cesaretimizi kırmasına sizi umutsuzluğa itmesine izin vermeyin, umut ediyorsanız hala bir şansınız var demektir, cesaretsizliğimiz beynimizi kafese koymamıza neden olmamalı, bir kez beyninize ve içinize yerleşti mi sizi her zaman özgürlüğe giden ilk yolunuzdan alıkoyacaktır. "Kafesten çıkınca değil, kafesi içimizden çıkarınca özgürleşiriz. Mümin Sekman"

"Başarı bir yolculuktur, bir varış noktası değil. Ben Sweetlan" Yolculuğunuz da ihtiyacınız olan şeyleri yanınıza aldığınız da kimse sizi durduramaz " Umut, Güven,İnanç ve cesaret bütün bunları bir arada tutarak çıkılan bir yol sonuçsuz kalamaz, her bir başarı daha büyüğünün merdiveni olmalı, zafer sarhoşluğunda kaybolmak demek en başa dönmek demektir, oysa bizim hayatı tekrar etme gibi bir şansımız yok!

Bu yazıyı yazmama yardımcı olan ise tanıklık ettiğim bir başarı öyküsü, başlangıçta herkes gibi umudunu kaybetmek üzere olan, yaşam şartlarına, olumsuzluklara mahkum olmak üzere olan bir öykü, kalpte büyüyen bir umut, bir hayal ve karşılaştığı belki de aşmakta imkansız olarak görülerek vazgeçilmek üzere olan bir inançla gerçekleştirilen ama sabır ve cesaretle aşılan bir öykü.

Talaahs; Hintçe de kelime anlamı "arayış, soruşturma, sorgu. " Hindistan'da bir rock grubunun adı, başlangıçta tanınmayan, küçük adımlarla çıkılan bir yolun sonunda yavaş yavaş büyüyen adımlara dönüşen bir grubun adı, Grubun kurucusunun karşılaştığı olumsuzluklara rağmen pes etmeyip en dibe vurduğu anda bile cesaretli bir adımla yeniden umutlarına sahip çıkmasıydı beni bu yazıyı yazmaya iten neden. Ne için doğduğumuzu yaşayarak anlarız, ne için yaşamak istediğimizi ise kendimizi tanıdığımızda; daha bebek iken hayatımıza anlam katacak büyüdüğümüzde hayalimiz olacak şeylere ilgi duyar bazılarımız ama bazen hayat şartları bizden hayalimizi feda etmemizi ister, kimimiz dört elle sarılıp hayaline sahip çıkar, kimimiz iradesine yenilip vazgeçer ve ben gördüm ki vazgeçmekte, vazgeçmemekte bazen kendi elimizde. Bunun canlı örneğini Hindistan'da Talaash Rock Grubu ((Talaash The Rock Band) 'nda gördüm bazen hayat bize seçenek sunmaz ve biz kendi seçeneğimizi tek seçeneğe dönüştürerek hayat felsefemiz haline getiririz. Talaash Rock Grubunda olduğu gibi, başarılarınız daim olsun Gençler!

"Büyük düşler kuranlar düşlerini gerçekleştirmez, aşarlar. Alfred Lord Whıtehead" Kurduğumuz düşler ne kadar büyük olursa olsun, bizim kendimizde var olan ama keşfetmekte zorlandığımız güç aslında kurduğumuz düşten de büyüktür.! Herkesin kurduğu düşlerini yaşaması temennilerimle, sevgiyle kalın..

( Umut - Güven - İnanç - Cesaret - Başarı başlıklı yazı Emine Işık tarafından 1.04.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.