Hayatın anlamını ararsın, yaşadıklarını sorgularsın, bazen işler yolunda gitmez, tam umudunu yitirip, tamam benden bu kadar pes ediyorum derken biri çıkar karşına ve sen en dibinden başlarsın hayatı yaşamaya, yeniden doğmuş gibi, hedeflerin değişir, düşüncelerin değişir, amaçların tamamen farklılaşır, hiç bir şeyin yokken bile her şeye sahipmişsin gibi olursun, uğruna savaşabileceğin bir mutluluğa sahip olursun, bütün gücünü onun mutlulu için harcarsın, kendin için bile yapmadıklarını onun için yapmaya başlarsın, adına aşk derler!
 Sizi yeniden dirilten, hayata bağlayan, yeni bir yaşam mücadelesi vermenize neden olan, en önemlisi hedeflerinizi belirlemenize, önceliklerinizi değiştirmenize neden olan.. umutlarınızı yeşerten, dünyada ki bütün insanları sevmenize neden olan, bütün dertlerinize gülümseme gücü veren bir varlık..
 Her gün yeniden ama yeniden Allah'a şükrettiren, seccade de göz yaşı döktürten, bütün ama bütün iyi ve güzel dileklerinizi yöneltiğiniz varlık, dualarınıza şekil veren, Seni Verene Hamdolsun Dedirte bir varlık.
 Kaybetmek mi! Allah korusun.. Aklınıza bile getirmezsiniz, asla bu cümleyi kurmazsınız, hayatı yeniden kazanmanıza vesile olan bu varlık yok olduğunda hayatınız da yok olur, yenide en başa döner her şey, yeniden en dibine vurursunuz acıların,(Allah korusun)
 Bir hayal kurarsınız dikkat edin hepsi bu varlığın üzerinedir, kendi adınıza asla bir hayaliniz olmaz, amacınız sadece bu varlık olmuşken başka nasıl bir hayal kurabilirsiniz ki zaten!
 Bu varlık ki sizi kendinizle yeniden tanıştırmış, kendinizi sevmenize vesile olmuş, en önemlisi dua etmeyi öğretmiş, her gün güneşle birlikte düşüncelerinize onun yüzü doğarken, güne bu varlığa dua ederek başlarsınız, onun için en iyi dilekleriniz bile bir duadır aslında yani kısacası ibadet etmeyi yeniden öğrenirsiniz, sevdikçe ibadet eder, ibadet ettikçe kalbinize dolar huzur, onsuz geçen yıllar mı? zihniniz çoktan silmiş olacaktır o yılları... boşa geçen yılları...
 Aşk dille ifade edilemeyen tek duygu bence, aşk cümlelerin aciz kaldığı, hiç bir cümlenin tam olarak tanımlayamadığı tek duygu, bu yüzden bir daha kendinizi ifade edemezsiniz.
 İşin ilginç tarafı bazen öylesine lal olur ki diliniz kalbiniz adını zikrederken diliniz sadece bir ismi fısıldar kainata, yanında ki minik duasıyla "Seni Verene Hamd olsun" Sen bana geldiysen ben bilmeliyim ki Tanrının bir bildiği var..
 Tarihe dönüp baktığınız zaman aşk için verilen canlar, yıkılan devletler, yapılan anıtlar ki ben bunlardan iki tanesine hayranım Şah Sultan'ın eşi Begüm Sultan için yaptırdığı TAÇ MAHAL, Mimar Sinan'ın Mihrimah Sultan için yaptığı Cami, Mihrimah Sultan'ın da doğum günü olan 21 Mart günü, Mimar Sinan'ın Edirnekapı'da yaptığı ve kendi yalnızlığını anlatan bu caminin minaresi arkasından güneş batarken, Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camii'nin o iki minaresi arasından ay doğmaktadır. Unutmayalım ki Mihrimah ay ve güneş anlamına gelmektedir!
 şuan için aklıma gelen bir yığın hikaye ve anıt var ama ben hayran olduklarımı sizlerle paylaştım, İnanıyorum ki dilin söyleyemediği aşk acısını bir eserle dünyaya haykırabiliyor insan!
 Aşkın gücüyle başlanılan hiç bir iş, çıkılan hiç bir yol, belirlenen hiç amaç sonuçsuz kalmaz, hele bir de karşılığı varsa dünya sadece nefes alıp verdiğiniz yer olmaktan çıkar.
 Aşk dünyanın en eski ama dünyanın en büyük hikayesidir, zaman geçtikçe çoğalan, renklenen, büyüleyen hikayesi, herkese nasip olmaz dünyada aşkınını kalıcı kılacak bir hikaye...
 Aşk çaresiz anınızda bile size güç veren, yeni kapılar açan, neler yapabileceğinizi görebileceğiniz, neleri göz alabilecek kadar yüreğiniz olduğunu anlayabileceğiniz, belki de uğruna ölümden korkmadığınız duygudur..
 Herkese Rabbine Hamdolsun Seni Verene dedirtebilecek bir aşkı bulabilmesi dileklerimle, Aşk'la Kalın...

( Seni Verene Hamd Olsun... başlıklı yazı Emine Işık tarafından 8.01.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.