Küçük bir gülümseme neler bahşetmez ki, yüzünüzden sıyrılır hüzünler, gönlünüzden dökülür kırıklar, usulca terk eder bedeninizi mutsuzluk. Yemyeşil bir ovanın ortasında, uçsuz bucaksız bir özgürlük doğar ruhunuza neredeyse uçacağınızı sanırsınız, saçlarınız bağımsızlığını ilan eder, yağmur damlaları çil çil düşer saçlarınıza ve ruhunuza işler havanın özgürlükle karışmış kokusu, ayaklarınız hisseder kainatı tüm çıplaklığıyla ve yeniden başlar hayat, velhasıl yeniden doğarsınız.
 
 Size gülen gözlerdedir tüm sihir o gülüşten sonra kapanır gözleriniz yıldız yıldız parlar düşlerinizde ve tekrar açılan gözlerinizdedir artık ruhunuza işleyen büyü, ışıl ışıl saf ve temiz tüm duruluğuyla damlar gözlerinizden geldiği yere doğru.
 
  Senden bir gülücük çaldım geri kalan ömrüme yetecek, beni diri tutacak kadar geçmişimi tebessümle hatırlatacak, geleceğime bir ömür ışık saçacak ve en önemlisi beni yaratana götürecek kadar...

  Bir gülücük ki ömrünüze yazılır, yıllar geçse de kalbinizin tozlu rafında kalır ve hep kalacaktır, soğuk kış gecelerinde çayınızın şekeridir, avuçlarınıza düşen kar tanesidir, vücudunuzu donduran özlemdir, kalbinize vuran ayazdır atışını yavaşlatan, yaz akşamlarının mehtaplı gecelerin de gökyüzüne kondurduğunuz bir yıldız, ılık meltemlerin yüzünüzü okşarken yanağınız da oluşturduğu minik mutluluk dalgasıdır, güneşin varlığından çok, vücudunuzu kavuran ateştir.

  Bir gülücük ki ömrünüz boyunca kalbinizde taşıyacağınız en büyük sırrınız, herkeslerden savunup kolladığınız, yalnızlığınızda varlığına sarıldığınız, öyle bir gülücüktür ki tüm sıcaklığıyla hayatınıza doldurduğunuz, öyle bir gülücüktür ki hafızanız bir ömür onu diri tutar, sonsuzdur, sonsuzluğunuzdur.

  Bir gülücük ki dilinizden düşmeyecek bir dua olur “bana gülümse” sensiz geri kalan ömrüme çare olsun, karanlığıma ışık, yalnızlığıma arkadaş, canıma yoldaş olsun, hedefimi unuttuğum da yolum, umutsuzluğa düştüğümde umudum olsun, bana öyle bir gülümse ki yüzüne hiç yakıştıramadığım hüzün hafızamda ki gülüşünün gölgesinde solsun, son nefesimde yüzüme yayılsın hayali ki ölümün soğuk yüzü ısınsın.
 Hiçbir şey bırakma geride gülümsemenden başka, ben tutunurum hayata onunla, ben saklarım gönlümce, gözyaşlarıma dolar, sevinçlerime dolar, sensizliğime dolar, özlemlerimi sarar işte bu yüzden bir tek gülüşünü bırak bana ki vedaların bir anlamı olsun.

 Gülücüğünüz bir sadakadır yetime, bir duadır garibe, mutluluk mesajıdır tüm evrene, acıya tutunabilmenin adıdır, hayatı sevmenin yoludur, yeniden doğmanın sırrıdır.
 
  Gülücüklerinizdir dünyaya bırakacağınız en büyük mirasınız sizden sonrakilere, bir duadır sevdiğinize, hediyedir, sevgidir, güvendir, umuttur.

 Gözyaşlarınızı kurutan, hüzünlerinizi solduran, kalbinize dolan, ömrünüzü yaşanılası kılan...

   Bir ömür yüzünüzden gülücüklerin eksik olmadığı bir bir hayat diliyorum herkese..




( Bana Gülümse başlıklı yazı Emine Işık tarafından 19.10.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.