1 Hangi Sevgi

    Hangi mabet sevdana olan ziyaretime kapısını kapatabilir ? Aşkına sevdana giden yol daima dikenlidir. Hangi diken aşkına sevdana olan tutkumu kanatabilir? Sevgim sevgin bir alev denizinden geçilerek varılan vuslat ...  Sevgim yanardağlara serinlikler getiren rüzgar..Hangi rüzgar sevdamı dağıtabilir?
Bendeki sevgi hiçbir zaman birkaç nefes çekilip atılan bir sigara olmadı... Içimdeki sevda tüketilince fırlatılan bir şişe olmadı... Hangi nefes içimdeki sevdanı anlatacak kadar kuvvetli olabilir?
Dağların sınırları var;
Denizin sınırları var; Çöllerin sınırları var;
Sevgimin sınırları yok. 
Hangi dağ , hangi deniz , hangi çöl sevdama sınırlar çizebilir?
Sen benim 25 senedir kurduğum rüya... Hangi kabus beni bu rüyadan kaldıracak kadar korkutucu olabilir?
En küçük şüphe rüyayı seraba çevirir. Rüyanı yani rüyamızı. Aşk güvendir. Kendine yani sevdiğine güvendir... Hangi yalancı söz rüyamı seraba çevirecek kadar kuvvetli olabilir?
Sen bir limandın benim için. Sende yaşadım ve sende insanları daha çok sevdim. Sen  benim has bahçemsin. Hayat yolculuğumun sınır taşlarısın. Bir kutsal Olemp; bir bitmeyen Himalaya... Bir benden başkasının ulaşılmasının zor olduğu Everest... Bir Kaf'sın hayaller ülkemin her zorluğa katlanarak o Kaf' a ulaşacak Zümrüdü Anka' msın Zümrüdü Anka'nım ... Hangi liman seni bana kapatacak kadar sığ olabilir? Hangi taş sevdamın önünde engel olacak kadar sert olabilir? Hangi dağ Zümrüdü Anka yı amacından uzaklaştıracak kadar engel teşkil edebilir? Hangi Everest sevdamı üzerine taşımaya mani olacak kadar zirve olabilir? Hangi Himaliya sevdama ulaşmama engel olacak kadar bitip tükenmeyen olabilir?
Hayatın bana verebileceği en büyük saadet sevgimin sevdamın elini ilk defa tutmak ve asla bırakmamak sonsuza dek...
Bensiz akacak gözyaşlarını kıskanıyorum... Bensiz gülen dudaklarını kıskanıyorum, bensiz gülen gözlerini kıskanıyorum bensiz parlayan bembeyaz duran dişlerini kıskanıyorum , beni duymadan geçen zamanda işten kulaklarını kıskanıyorum ... Hangi gözyaşı senin için döktüğüm gözyaşı kadar değerli olabilir? Hangi gülücük senin gülüşlerin kadar beni  mutlu edebilir? Hangi bakış gözlerinin baktığı kadar ruhuma gönlüme anlam verebilir?
Ben kapıları sadece sana açık olanım... Ben  muhabbeti sadece sen olanım ... Hangi kapı sana ulaştığım kapı kadar mukaddes olabilir? Hangi muhabbet sana beslediğim muhabbet kadar beni bahtiyar edebilir ?
Yazdıklarım gönlümü dile getiremiyor, küçümsüyorum yazdıklarımı, onlar senin dudaklarında güzel senin okuyuşunda güzel... Hangi yazı seni anlatacak kadar derin olabilir , hangi kelimeler seni ifade edecek kadar anlamlı olabilir, hangi cümle seni yazarken tam olabilir?
Belki bazen sevgim bir elmas gibi sert, kanatıyor, belki sevgim kimi zaman bir kadife gibi yumuşak, gözyaşı gibi ılık. sevgim sahici ve sonsuz tükenmek bilmez...
Hangi Elmas sevgimi satın alacak kadar değerli olabilir hangi kadife sevgim kadar yumuşak olabilir , hangi gerçek sevdamın gerçekliği kadar olabilir? 
Elbette zaman zaman kuduracağız...Elbette kelimeler boğazımızda hançerleşecek. ''Kızmayan insan, sokak köpeğinden haysiyetsizdir'' diyor Üstad... Hangi hançer sevdamı kanatacak kadar keskin olabilir... Hangi kızgınlık sevdama yara açacak kadar basit olabilir?
Dudaklarım dudaklarında , parmaklarım tenine kenetli, tek vücut halinde ateş olmak, kül olmak saadet olmak, ışık olmak, masal olmak. Seninle bir tende iki can olmak, bir kalpte tek vücut olmak umudum hayalim... Hangi kalp beni sana bağlayan kalp kadar yaşatabilir?
Sevdam bir tomurcuk, sevdam bir muhteşem gül. Sevdam bir mısra, sevdam bir destan. Sevdam bir kıvılcım, sevdam bir şafak... Hangi tomurcuk sana açıldığım kadar bahara açılabilir , hangi gül sana beslediğim sevgi kadar güzel olabilir , hangi mısra seni anlatığım mısralar kadar derin ve anlamlı olabilir , hangi destan sevdamızın destanı kadar geçmişi olan sevgimizin destanı kadar görkemli olabilir ?
Sevgimde maskeye ihtiyacım yok... Ben aktör değilim... Ne yalanım var sevdamda ne maskeyle gizlenecek kadar ruhsuz bir ruh halim... Hangi maske sana olan sevdamı örtecek kadar kapsayıcı olabilir?
Sevgim hep bröton savaşçıları gibi çıplak döğüştüğüm er meydanı bütün samimiyeti gerçeğiyle ortaya koyduğum bir saadet yumağı... Hangi yalan bu gerçekliği örtebilecek kadar  büyük olabilir?
Sensiz o kadar yalnızım ki! Başka bir seyyareden gelmiş gibiyim ve nesli münkariz olmuş tufan öncesi bir ucube gibiyim... Gör ki hangi hayat beni sensizliğin olduğu hayat kadar mutsuz edebilir?
Sevinçlerimin kaynağı sensin... Hangi sevinç bir bakışının yüzüme yansımasının gönlüme verdiği sevinç kadar saadet dolu olabilir ?
Sevgim gözyaşlarım kadar temiz, anne sütü kadar temiz. Bir dua kadar temiz... Hangi sevgi sevdam kadar temiz olabilir?
Sevmek inanmak demek, katlanmak demek, beklemek demek. Ben hicranınla inleyen rebab... Hangi zorluk benim sevgimin üzerine çizik atacak kadar güçlü olabilir ?
Ve heyecanların gün geçtikçe aydınlanan parıltısı. Sevginin insanı mutluluklara çeviren çarkı. Artık sevgini yanarak değil tüterek yaşıyorum  nemli bir tomar gibi. Kanatlarım her gün bir parça daha sana açılıyor... Hangi heyecan sana beslediğim heycan kadar kalp ritimlerini artırıcı olabilir?
Sam yelleri esen çöllerden geçtim. Dudaklarım susuzluktan çatlamıştı, boğuluyordum, ya cinnet ya ölüm veya sen vardın. Sen çıktın karşıma Sen ki benim için bahara açılmış en nadide çiçektin... Hangi bahar gönlüme saçtığın güzellikler kadar olabilir?
Her gerçek hazine gibi gizliydin, seni kalbim keşfetti... Hangi keşif sana olan keşfimden daha çağ açıcı olabilir?Sana olan özlemim bir dinleniş olacaktı, bir dinleniş, bir susayış, bir hazırlanış. Güneşin tekrar doğmak için batışı... Yoksa hangi sensiz geçen gün yaşanılanilecek gün olabilir?
Yokluğun beni köleleştirir... efendilerinin fırlattığı kemikleri yalamakla meşgul kölelere köpeklere çevirir. Havlamasını bile unutmuş. Dişsiz, kuyruksuz... Hangi varlık yokluğunu unutturacak kadar ihtişamlı olabilir?
Fezalarda dolaşan bir küre idim "Peyk olmak için bir güneş arayan güneşini bulan bir küre ... Hangi güneş sevginin gönlümü ısıttığı kadar gönlümü ısıtabilir? Hangi güneş gönlüme ışık saçtığın kadar ışık verici olabilir ? 

 

( Hangi Sevgi başlıklı yazı H.GÜNDOĞAN tarafından 7.09.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.