Yeni bir öykü derledim ben hayatı tahakküm altında geçtiği ne ki ömrün semada saklı bir yıldız da olmanın ötesinde saklıdır benim yazılası yüzlerce öyküm…

Bir örüntü iken hayat düşmeye gör sen!

Bir görüntü iken beden ve çehre gözünden düşmeye gör sen!

İçine düşülesi bir aşk mademki sevap işlediğim mademki bir tuzak mahiyetindedir hayat, kaderin derlediği.

Hicap yüklü yerkürenin…

Hazan yüklü ruhumda ilerleyen trenin…

Ve işte imdat frenine bastığım kadar yalnızlığın imbatlarla örülü bir şafaktır yolunu gözlediğim.

Göğsümdeki yangından da öte.

Göze aldığım bunca vazgeçiş belli ki sürdüğüm yalnızlık bir töre misali girmişken kanıma bir güdü misali iç sesimin delişmen rüzgârında askıntı bir hüzün ve işte meylettiğim yarınlara kavuşmanın öyküsü öncemde derlediğim ne ise yüreğimin dibine de çöken o tortu.

Bir öyküm vardı öncesinde ama sıradan değildi öykündüğüm.

Bir resimdi ruhumdaki izlekte saklı kalemle çoğaldığım çoğalttığım gözyaşı.

Ve o ebemkuşağı çocuk gelinin beline dolanmış iken.

Ve işte karanlığın zifti ve zikri bir renkten değil kara bir örtüden ibaret iken cihan.

Döngünün rahmeti.

Bir dingin ruha duyduğum özlem.

Dirilen bir ceset gibi ve işte külümdeki hüsranla açtığım yediveren güllerin öyküsü ruhum aralıksız kanarken kanatılırken diken diken.

Dik alası acının.

Dilemması sevdanın.

Direttiğim.

Direndiğim.

Dirayetimde soluklandığım.

İçtimada yaşadığım doğrudur tekil hanemde çoğalan hüzünle hemhal.

Tayin olduğum bir makamsa eğer ki hiçliğin sarmalında yeşeren yaşaran gözlerim ve o izdiham ki içimde saklı o hengâmeden ve yangından ilk kurtardığım iken taşıdığım kimlik ve sevgi ve umudun ferinde takılı gözlerimle ışıyan yüreğimden sökün eden fevri duygularım.

İstila edilmişken cihan.

Hicreti dünün ve de.

Havsalamdan taşan ne var ne yok ölümle sınandığım ölümüne sevdiğim ve ölümsüzlüğü çağrıştıran vasiyetimden de bir sayfadır sadece bu yazdıklarım.

Çağrıştırdığı kadar ilhamın…

Sözüm ona çağ atlayan da cihanın…

Çağdan çağa büyüyen bir zulüm iken de beşerin imtihanı ve mazlumun yüreğine dokunmaktır benimkisi nerede bir boynu bükük görsem gözlerimle tararım yüreğini ve tayin edildiğim kadar da bu coğrafyadan dahi firar ederim çünkü ben gizim çünkü ben gizilim çünkü ben tekim çünkü ben yalnızım ve kimsesizliğimle racon kestiğimdir içimden taşan insan seli insan sevgi ve Rabbime ulaşmanın verdiği huzur ve tanıklıkla şerh düşüyorum işte güne ve işte şiar edindiğim kadar sevgiyi koşullu koşulsuz bir yaşamdan ölüme uzanıyor elim ve yüreğim.

Kimyamdaki bu devinim.

Ruhumun da firarı dinmez iken.

İklimlerden bir diğerine seken bir kuş misali…

Boyumu aşan dalgalara kafa tuttuğumdur da doğrudur ve de doğru tektir sadece bir tanedir:

Kutsalıma dokunamaz hiç kimse:

Ne ruhuma ne kutsal kitabıma ne de ufkuma.

Uğruna mücadele verdiğim bu sonsuzluğun izinde saklı tutulası içimdeki o servetle varsın muştalasın beni cihan varsın ötelesin beni ahvalim varsın kurda kuşa yem etsinler lakin korunduğum kadar da büyüktür maneviyatım ve büyümeyi reddettiğim kadar da bin yaşında bir çocuk gibi annemin eteğine yapıştığım günlerin özlemi ile anne sevgimde çağlayan ümit ve itikat ile elbet ben de ereceğim bir gün o meçhul nihayete ama öncesinde hidayeti çağrıştıran bu tutkuyla iman gücümle sadece sözcüklerimi seriyorum ayaklarının altına cihanın ve devamı da gelecektir, sevgili Ömür Hanım.

Şairin güz konuşmasından esinlendiğim kadar bir sonsuzluğun coşkusu ve ruhudur sana seslenişim…

Bir güne sığar mı hiç benim öykülerim?

Ve bir sonraki öykümde buluşana değin, Ömür Hanım ömrün çok olsun ömrü de çok olsun kalemimin nasıl ki kâinatın çağrısında yukarı çıkarken sevgini çıtası…

 


( Kutsalıma Dokunamaz Hiç Kimse... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 26.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.