Kitabın türü ne olursa olsun,vermek istediği bir mesaj olmalı ve bu mesajı da konuyu dağıtarak,anlaşılması zor akamemik dil kullanarak, yerli yersiz örneklerle çoğaltarak,uzun paragraflar ve karmaşık cümlelerle vermemelidir,bence bir kitabın kalınlığı,parmak kalınlığını geçmemelidir,tahminen 250-300 sayfa aralığında.Özellikle tarihi makaleler  ile tarihi romanların bazıları bu sınırları aştıkları  için okuyucuyu sıkar ve bir kısmı okunmadan,anlaşılmadan raflara kaldırılmaya mahkum olurlar.Yazar,kitabının hem mucididir hem de celladı.

1950'lerde Dr.Murphy tarafından üretilen makaleler,radyo programı metinleri ve kitapçıkların bir koleksiyonundan  oluşturulmuş "İçindeki Gücün Sırrı" adlı kitabını,merak ve hayret içerisinde tek celsede okuyuverdim geçen hafta. Psikoloji,felsefe ve kişisel gelişim türlerini sevenlerin okuması gereken muhteşem kitap.

Hemen hemen her sayfasında "Tanrı,dua,bilinçaltı ve inanmak,"kelimeleri sıkça geçiyor,aslında kitabın özeti bu kelimelerde saklı,içimizdeki en büyük güç;iman,inanç,güven ve arzu değil midir?

Aldığım notlardan bazıları:
"Düşünceniz;ruhunuz,bedeniniz ve madde arasındaki araçtır."
"Hiçbir zihinsel ya da dini bilim uygulayıcısı,psikolog,psikiyatri ya da tıp doktoru bir hastayı iyileştirmemiştir.Eski bir deyiş vardır: 'Doktor yarayı sarar ama Tanrı iyileştirir.' Hiçbir doktor,cerrah ya da zihinsel bilim uygulayıcısı hastayı iyileştirdiğini  iddia etmez."
"Genelde inançla iyileştirme olarak adlandırılan şey kutsal kitaplarda bahsedilen inanç değil,bilinçli ya da bilinçaltı zihnin etkileşiminin bir bilgisidir."

"Gerçek dua;huzur,uyum,sağlık,neşe  ve hayatın diğer tüm lütufları için hayatın açlığı ve susuzluğudur."
"Dualarınız bir balon gibi havada asılı kalmamalıdır.Bir yere gitmeli  ve hayatınızda bir şey başarmalıdır."
"Çinliler şöyle der: 'Bir resim,binlerce kelimeye bedeldir.'
"Korkunuz,Tanrı'nın  ışığını saklayan buluttur."
"Bilinçaltı zihnimiz asla yaşlanmaz.Zamansızdır,yaşsızdır ve sonsuzdur.Asla doğmamış olan ve asla ölmeyecek olan  Tanrı'nın evrensel zihninin bir parçasıdır."
"Yaş,yılların uçup gitmesi değil; bilgeliğin şafağıdır."
"Huzur,sevgi,neşe,güzellik,mutluluk,bilgelik,iyi niyet ve anlayış asla yaşlanmayan  ya da ölmeyen özelliklerdir."

"Hayata  olan ilginizi kaybettiğinizde,hayal kurmayı,yeni gerçekler peşinde koşmayı ve fethedecek yeni dünyaları aramayı bıraktığınızda yaşlanırsınız."

Mistik olarak açıklanan on iki  ilke:
1.Algı
2.İnanç,işitme,iyi haber
3.Adil yargı
4.Sevgi,telafi
5.Sebat
6.Hayal gücü
7.Anlayış,kontrollü inkar
8.Tanrı'nın lütfu,arzu
9.Muhakeme yeteneği,kehanet
10.Övgü,yüce durum
11.Heves
12.Tarafsızlık

"Hayal edebildiğiniz  her şeyi başarabilirsiniz."
"... Bütün ağıtçıları,ağlayanları ve alaycıları zihninizden çıkarın; bunlar zihninizde yer eden negatif düşünceleri  temsil ederler."
Thales'e  yapılması en zor şeyin ne olduğu sorulduğunda şöyle cevaplamış:
"Yapılması en zor şey kendini tanımayı öğrenmektir; en kolay şeyse başkalarının yaptığı şeylerde hata bulmaktır."

"Tanrı'nın isteği Tanrı benzeri olmalıdır; çünkü Tanrı'nın doğası budur.Bu nedenle Tanrı'nın benim için isteği sağlık,iyilik,uyum ve berekettir."

"Para bir takas sembolüdür.Sadece muhtaç olmaktan kurtulmak değil,aynı zamanda güzellik,lüks,bolluk ve zarafet demektir."
"Fakirlikte  erdem yoktur;bu diğer akıl hastalıkları  gibi bir hastalıktır."

"Nasıl başarılı  olunur?"sorusunun cevabını bulmak da mümkün.Başarı,göreceli bir kavramdır; kıyaslamanın  ürünüdür yani sizin başarılı ve başarısız sayılmanız,karşınızdakine bağlıdır.Üniversite sınavını kazanmanız,kazanamayanlara göre sizi başarılı sayar ancak üniversite sınavında dereceye girenlere göre sizi başarılı saymayabilir.

( İçindeki Gücün Sırrı başlıklı yazı berberce tarafından 2.12.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.