Makale / Tarihsel Makaleler

Eklenme Tarihi : 11/7/2023
Okunma Sayısı : 287
Yorum Sayısı : 4
Kimse  Bilmiyor Tarikatı --2.bölüm---

İkinci Körfez Savaşında yani Irak'ın sonunu getiren Savaşta ABD ordusu oldukça az bir kuvvetle Bağdat'a doğru ilerlerken Tv'lerde yapılan yorumlar ABD'nin bu kadarcık bir kuvvetle hapı yutacağı yolundayken hiç beklenmeyen bir fetva ortalığı karıştırdı.
Bu fetva Irak'ın Baas rejimi tarafından Necef'te ev hapsinde tutulan Şiir Lider Ali Sistanî'den geliyordu ve Sistanî bu fetvasında '' ABD Ordusuna silah çekmek caiz değildir.'' Diyordu.
İşin ilginci de Irak'ı işgal eden ABD tek ciddi direnişi Basra'da Şiilerden görmüştü ama şimdi Irak'taki Şiilerin en büyük ve önemli lideri Sistanî '' ABD askerine silah çekmeyin.'' Diyordu.
Bir Ayetullah ( Tövbe hâşâ) öyle diyorsa yapacak bir şey yoktu. ABD Askerine silah çekilmeyecekti.
Her ne kadar daha sonra bu fetvanın 200 Milyon ABD Doları karşılığında verildiği, Sistanî'nin '' Evet bu parayı aldım ama fakir fukaraya dağıttım.'' diye kendisini savunduğu ortaya çıksa da Irak'ın Şiileri üzerinde etkili olmuştu.
İyi ama Irak sadece Şiilerden ibaret değildi ki? Sünnilerin de kafaya alınması gerekiyordu. O işi ise Kesnizani tarikatının başındaki Muhammed Kesnizani yapacaktı ve işin ilginç tarafı Muhammed Kesnizani'nin babası Hüseyin de dedesi Abdülkadir de I. Dünya Savaşında İngilizlere karşı savaşmış insanlardı ama I. Dünya Savaşında her ne kadar işin içinde Lawrece olsa da İsrail, yoktu, Yahudiler yoktu. Kesnizanilerin başında da Muhammed Kesnizani yoktu.
Evet, şimdi 1982 Yılına gidelim.
Bu tarihte Irak ile İran birbirine girdi ve ABD bu savaşta tarafsız kaldığını deklare etse de daha büyük düşmanı İran'a karşı Irak'ı destekledi. Hatta terörist devletler listesine aldığı Irak'ı listeden çıkarttı.
Bu savaş sonrasında Irak 1988'de 955.000 etkin personel sayısına ek olarak 650,000 kişilik milis güçle dünyanın en büyük dördüncü ordusuydu. En kötü tahminle bile Irak'ın elinde 4.500 tank, 484 muharebe uçağı ve 232 savaş helikopteri vardı. Ama?
Ama özellikle Suudi Arabistan ve Kuveyt'e oldukça borçlanmıştı ve borçlarının ertelenmesini istiyordu. Kuveyt bunu kabul etmeyince de Kuveyt'e saldırdı.
Irak'ın Kuveyt'e saldırması üzerine ''Cici Irak'' ABD'nin gözünde tekrar '' Terörist '' Irak oldu ve hepimizin bildiği gibi dünyanın ilk tv'den naklen yayın savaşı olan I. Körfez Savaşı başladı.
Bu savaşta ABD ve Birleşik Krallık, Fransa, Suriye, Mısır, Suudi Arabistan'dan oluşan Koalisyon güçleri Irak'a saldırıyor, Irak ise bol bol Suudi Arabistan ve İsrail'e Scud füzesi gönderiyordu. Bu savaşın 60. Milyar Dolarlık masrafının 36 Milyar Dolarını karşılayan Suudi Arabistan'ın ne kadar canını yakarsa ABD'yi o derece üzeceğine inandığı gibi İsrail'in ne kadar canını yakarsa ABD'nin de o derece canının yanacağından emindi.
Neyse efendim uzatmayaılm, ''Çöl Fırtınası adı verilen bu I. Operasyon sonucunda 1991'in Nisan ayında ateşkes yapıldı. Savaş sona erdi vesselam. Ama bu İsrail'in beklediği şey değildi. İsrail, ABD'nin hazır eli değmişken Bağdat'a gireceğini, ortada Irak diye bir şey bırakmayacağını düşünüyordu ama düşündüğü gibi olmamıştı. Bu durumda kendi tırnağıyla kendi yarasını kendisinin kaşıması gerekiyordu. Bunun için bolca dolar saçmak elbette şarttı ama başka şeyler de gerekiyordu. Mesela Kürtlerin aslında ''Kayıp Yahudiler'' olduğu inancını yaygın hale getirmek ve Kuzey Irak Kürtleri arasında saygın bir yeri olan Kesnizani Tarikatını Irak'ın paralel devleti haline getirmek.
''Kürtler kayıp Yahudiler miymiş?''Dediğinizi duyar gibiyim. Evet ya, bir de o çıktı şimdi değil mi?
Aslında yeni çıkmış bir şey değil. Bizler belik daha yeni yeni duyuyoruz ama Kürtlerin, Yahudilerle genetik benzerliklerini konu alan araştırmalar neredeyse yhüz seneden fazla bir zamandır yapılıyor ve bugün kendisinin kayıp Yahudilerden geldiğine inanan Kürtler azımsanmayacak kadar çoktur fotoğraflarda da göreceğiniz gibi.
Kısaca söyleyecek olursak özellikle Kuzey Irak'ta kendisinin soy-sop olarak Yahudi olduğuna inanan Kürt bir hayli fazladır ve anlaşılacağı gibi İsrail, Arz-ı Mev'ud hedefine ulaşabilmek için nu toprakların bir kısmında yaşayan insanlar üzerinde çok başarılı operasyonlar yapmaktadır.
Evet, sorulabilir: '' Yahudiler ile Kürtler arasında genetik benzerlikler olduğuna dair bilimsel veriler var mıdır?''
Bu soruya gelecek bölümde cevap vereceğim ama şurası kesindir ki bolca ABD doları döktüğü Muhammed Kesnizani'yi Yahudi asıllı olduğuna inandırmıştır sonunda. Öyle olmasa şeyh Kesnizani dergahlarında ne diye Kabalist ayinler yaptırsın ki?
******
Devam edecek.
*****
FOTOĞRAFLAR : ''The Jews of Kurdistan'' adlı facebook sayfasından.
Sayfanın amacı şuymuş:
''The aim of this page is to raise awareness about the Jews of Kurdistan, and all the Kurdish jews aro''
Yani:
''Bu sayfanın amacı Kürdistan Yahudileri ve bölgedeki tüm Kürt Yahudileri hakkında farkındalık yaratmaktır.''
( Kimse Bilmiyor Tarikatı --2.bölüm--- başlıklı yazı Sami Biber tarafından 11/7/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.