Makale / Tarihsel Makaleler

Eklenme Tarihi : 11/8/2023
Okunma Sayısı : 295
Yorum Sayısı : 6
Kimse  Bilmiyor Tarikatı --3.bölüm---

Bugün bayağı bir gerilere gidelim. Taaa Hz. Yakup dönemine mesela.
Yahudi inancına göre Hz. Yakup'un iki karısı, iki de karlarının hizmetçileri ( cariyeleri ) olan dört kadından toplamda on iki oğlu vardı : Ruben, Şimon, Yehuda, İssakar, Zevulun, Dan, Naftali, Gad, Aşer, Bünyamin, Levi , Yosef.
Bu kardeşlerin her birinin kendine ait toprakları vardı ama tek bir krallık olarak( İsrail Krallığı ) yaşıyorlardı. Hz. Süleyman'ın ölümünden sonra İsrail ve Yahuda Krallığı olmak üzere ikiye bölündüler. Bu krallıklardan Kuzeydeki İsrail Krallığı M.Ö. 720 Yılında Asurlular tarafından dağıtıldı ve krallığı oluşturan on Yahudi Kabilesi kayboldu.
Yahudi inancına göre bu kabileler her ne kadar kayboldularsa da Tevrat'da da belirtildiği üzere cezaları bir gün sona erecek ve hepsi birden geri döneceklerdi.
Evet, 1948'de İsrail Devleti kuruluncaya kadar ne İsrail'in ne de bir başka devletin umurunda bile değildi kayıp Yahudiler. İsrail Devleti kurulduktan sonra başladılar '' Lan bizim kayıp atalarımız vardı, onlar nerede acaba?'' Demeye ve haliyle araştırmaya.
Bu araştırmalar sonunda...
Hindistan ve Pakistan'da dil ve inanç bakımından kendilerine benzer insanlar keşfettiler. Bunlar sözde Efraim'in soyundan geliyordu ve bunlara Bene İsrail dediler.
Habeşistan'da buldular. Bunlar da Dan'ın soyundan geliyordu güya. Bunlara Beta İsrail dediler ve hatta 1984 Musa, 1991 Süleyman Operasyonuyla 107.000 Civarında Habeşliyi İsrail'e getirdiler ki bunlara '' Falaşa ( Sürgündekiler- Yabancılar ) '' Diyorlar lakin bu garibanlar hiç bir zaman İsrail'in I. Sınıf vatandaşı olamadılar.
Hindistan'da buldu haham Eliyahu Avichail... Bunların soyu da Menaşe'den geliyordu ve resi...de gördüğünüz gibi ayrı bir bayrakları bile vardı ( Tabii ki onlara '' Sizin bayrağınız budur.'' Diyen birileri mi olmuştu yoksa çok evvelinden beri böyle bir bayrakları var mıydı bilmiyoruz.
Danimarka, Finlandiya,İsviçre, İsveç, Norveç, İrlanda, Galler, Fransa, Hollanda ve Belçika'da buldular. Bunlar Dan'ın soyundan geliyorlardı (!) Bunlara Brit- Am dediler.
Tacikistan ve Özbekistan'da buldular. Bunlar da Efraim'in soyundan geliyorlardı ve bunlara '' Buhara Yahudileri'' Dendi.
Kuzey Batı Çin'de doğrudan doğruya Hz. İbraihim'in soyundan gelen Chiang Min Yahudilerini buldular.
Nijerya'da Yehuda, Naftali, Aşer, Dan, Zevulun ve Gad'ın soyundan gelen İbo Yahudilerini buldular.
İran'da Efraim'in soyundan gelen 200.000 Yahudi buldular
Daha bir sürü var da uzatmayalım isterseniz. Japonya'dan Gana'ya kadar var da var...
Var olmasına var da yeterli değil.
Hızlarını alamadılar genetik araştırmalar yaptılar (!)
Genetik araştırmalarda nasıl bir sonuç elde etseler iyi?
Çeşitli milletlerden 1321 Kişiyi genetik teste tabi tuttular ve bu 1321 kişi içindeki 95 Kuzey Iraklı Kürt'ün genetik özellikleriyle özellikle Sefarad ve Eşkenaz Yahudilerinin genetik özelliklerinin neredeyse aynı olduğunu gördüler. Yani öylesine benziyorlardı ki ha Sefarad Yahudisi ha Kuzey Irak Kürt'ü... Bir babanın ikiz evlatlarından farkı yoktu mübareklerin.
Ama durun daha bitmedi.
Tabii ki hepsi de Yahudi asıllı olan bilim adamlarının yaptıkları bu çok çok bilimsel araştırmalar sürüp giderken bir Ermeni bilim adamı olan Dr. Levon Yepiskoposyan (Ermenistan, Erivan'daki İnsan Enstitüsü Başkanı) '' Çok ayıp ediyorsunuz. Biz Ermenileri niçin atladınız ki? En hakiki Yahudi Biziz. Yaptığım araştırmalara göre Ermenilerin asılları da Yahudi'dir '' Deyince '' Affedersin birader, çok çok haklısın. Ermeniler en bi hakiki Yahudilerdir. Çok özür dileriz.'' dediler [ Ya, sakın aralarında böyle yazışmalar oldu filan sanmayın ama resmiyette böyle yazışmalar, konuşmalar olmasa da Ermenilerin de Yahudi ırkına dahil edilmesi üç aşağı beş yukarı böyle oldu.] Sanırım özellikle Kuzey Irak Kürtleri ile hatta bizdeki Pkk'lılarla Ermenilerin, birbirlerini niçin bu kadar çok sevdikleri anlaşılmıştır.
Bitti mi?
Hayır...
Şimdi biraz içiniz acıyacak ama doğruyu yazmak zorundayım.
Hiç bir şeyi şansa bırakmayan Yahudiler, 1900'lü yıllarda Bakü petrollerine çöreklenince çok önemli bir şey keşfettiler: Azerbaycan'da oldukça önemli sayıda Musevi Türk vardı. Bunlar aslında dünyadaki tek Musevi Türk Devleti olan Hazarlardan günümüze kalmış insanlardı. İnanç olarak Museviydiler ama tabii ki Yahudi değillerdi zira Musevilik ile Yahudilik çok farklı kavramlardır.
Yahudiler ( Özellikle Rotscildler ve Rockfeller'ler ) bu Musevi- Türleri de Yahudi olduklarına inandırdılar. Bugün maalesef Azerbaycan'da azımsanmayacak kadar çok İsrail yandaşı Musevi Türk vardır ve b unlar kendilerini Yahudi olarak görürler. Hatta şu son Filistin- İsrail Savaşı başlarında Azerbaycan- İsrail Parlamentolar arası İlişkiler Çalışma Grubu, İsrail'e yönelik saldırıları kınayarak, "Bu zor zamanda İsrail'le dayanışma içindeyiz." mesajını paylaştı.
Aslında Can Azerbaycan'da bile bu kadar çok taraftar bulan Yahudilerin Kuzey Irak'ta bolca ABD doları dökerek bir Müslüman Tarikatını (!) kendi emellerinin uşağı yapması hiç de zor değildi.
1978'de şeyhlik postuna oturan Muhammed Kesnizani, biraz da ABD dolarları sayesinde kendisinin ve aşiretinin Yahudi soyundan geldiğine inanmıştı herhalde. O sebeple 1978'den itibaren tarikatın çizgisi tamamen değişti Daha önce Sünni- Kadiri olan tarikat, Muhammed Kesnizani ve tabii ki Mossad ajanlarınca sapık bir tarikata dönüştü. Tarikatta artık müridlere anlatılan menkıbelerin, hikayelerin namaz kılmaktan daha önemli olduğu anlatılıyordu. Anlatıcılar ise söylemeye gerek İsrail ajanlarıydı.
Kısa sürede devletin hemen hemen her kademesine sızdılar. Öyle ki 2. Körfez Savaşı öncesinde Saddam’ın karısı Sacide Hayrullah, oğlu Uday, Saddam’ın kardeşleri Vatban ve Barzan, Saddam’dan sonra gelen devletin ikinci adamı İbrahim İzzet El- Duri, Genelkurmay Başkanı Mareşal Ayat Fetih El-Rayi, Hava kuvvetleri komutam Mareşal Hamid Shaban, Umumi Askeri İstihbarat Başkanı Mareşal Vefik El-Samahrayi ve istihbarat birimi El Muhaberat’m elemanları Şeyh Muhammed Kesnizani’nin müridleri olmuştu.
Saddam'ın atacağı her adım Muhammed Kesnizani'nin oğlu ( Şu anki şeyh ) Nehru'ya iletiliyordu. Nehru, İsrail'e, İsrail de ABD'ye...
ABD ordusu Bağdat üzerine yürümeden önce bir taraftan Şii lider Ali Sistani ABD'ye karşı silah çekmenin caiz olmadığı fetvasını verirken bir taraftan Sünni lider Muhammed Kesniza'nin müridi İzzet el Duri de öyle bir ortamda orduyu terhis etti.
Sonuç: ABD, Irak'a demokrasi getirdi (!)
Eğer 15 Temmuz Darbe girişimi atlatılmasaydı Türkiye'de demokrasi getireceğine hiç şüphe yoktu.
Daha ne anlatayım ki değerli okuyucular.
Yahudiler ( İsrail ) Hiç bir şeyi şansa bırakmıyorlar gördüğünüz gibi.
BİTTİ
( Kimse Bilmiyor Tarikatı --3.bölüm--- başlıklı yazı Sami Biber tarafından 11/8/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.