Makale / Toplumsal Makaleler

Eklenme Tarihi : 6.04.2024
Okunma Sayısı : 231
Yorum Sayısı : 17
Kadir  Gecesi  Ve  Yunus'um

On bir sene önce çalakalem yazıyordum. Ne mi yazıyordum? Aynen şunları yazıyordum ve yazmıştım:

Bu gece Kadir Gecesi

Gerçi bu gece olup olmadığı kesin değil ama yaygın inanışa göre bu gece olması gerekiyor.

BİN AYDAN DAHA HAYIRLI BİR GECE: Yani 1000:12=84 ( Yaklaşık olarak)
Evet..Seksen dört seneden daha hayırlı bir gün.
Hz.Muhammed(S.A.S) bile yer yüzünde sadece altmış üç yıl yaşadığına göre bu gece o kadar önemli bir gece ki ,Yüce Yaratan(C.C.) adeta o en sevdiği kulu ve peygamberine ’’ Ey Muhammed(S.A.S.) sana ve senin ümmetine öyle bir gece gönderiyorum ki o gece, senin toplam ömrünün süresinden bile kıymetli bir gecedir.’’ Demiş.
Pek çoğumuzun ulaşamayacağı bir yaş seksen dört sene değil mi? Özellikle de İslam ülkelerinde seksen dört yaşına kadar yaşayan kaç insan var ki.
Kısacası Yüce Rabbim sadece ve sadece Müslümanlara özel öyle bir gece yaratmış ki o geceyi dua ve ibadetle, tevbe-istiğfarla geçirirsen bin aylık ibadetten daha hayırlı bir iş yapmış oluyorsun.
Yani kısaca ve öz olarak şunu diyebiliriz: ’’ Bizler , bizlere bahşedilen bu Kadir Gecesi sayesinde cehennemden kurtulmuş oluyoruz. Türkiye, halkının %99 u Müslüman bir ülke olduğuna göre de...
-Yunus'um niçin gülüyorsun öyle?
Hay Allah’ım ya ’’ Türkiye halkının %99 u Müslüman.'' yazdım, benim zihinsel özürlülük derecesi % 90 olan oğlum Yunus başladı gülmeye.’’
-Ulan oğlum niçin gülüyorsun?
’’Hay Allah’ım ya çocuk katılacak gülmekten.’’
-Ya oğlum tamam haydi % 98i olsun.
’’Yine gülüyor yaaa’’
-Ya tamam gülme..% 85e kadar indim. Ama bak daha fazla inmem.
-Yunuuuusss....Bak ama gücenecem sonra. Bu ülkenin en az %85'i Müslümandır. Kes artık gülmeyi .
Yok arkadaş...%60 a indim hâlâ gülüyor.
-Yunuusss. Kime diyorum be? Kes bakayım...Tamam % 50 olsun
Yok...Susacağı yok keratanın.
-Ya oğlum tamam kes artık. Karşıki rezidansta ikamet eden komşularımızı rahatsız edeceksin. Bak ne güzel havuz başında günün anlam ve önemine binaen zamanlarını ibadet ve taatla geçiriyorlar. Bak bak..Özellikle de şu kırmızı tangalı... O uzanan beyaz bikinili de çok yordu kendini ibadetle. Allah hayırlarını kabul eylesin. Allah'ım affetsin. Ben de bakıyorum ama...
’’ Hay Allah’ım ya...Daha da gülmeye başladı. Sanki komik bir şey söyledim.’’
-Oğluuumm, benim badem gözlüm. Niçin gülüyorsun? Tamam haydi kes...Tamam yahu Türkiye'nin % 30 u Müslümandır diyelim.
’’ Ulan % 30 dedik ya bir hesap etmek lazım. Bizim mahallede sitelerde toplam iki bin daire var. Her dairede ortalama 3 kişi olsa, eder sana 6 bin nüfus..6 Bin nüfus da sitelerin dışında yaşıyorsa ne eder? 12 Bin..Kaç tane camimiz var? 1 tane..Cemaatimiz ne kadar? İki saf...Yani: 60 kadar insan Hımmm..Altmış, on iki binin kaçta kaçı oluyor? Aman Allah’ım olamaz..%0,5...O da teravihde....Öteki namazlarda o kadar da yok.
Eeee...Hani bu ülkede 85 bin cami vardı? Türkiye nüfusuna böldüğün zaman 75.000.000 : 85.000= 882..Yaklaşık her 882 kişiye bir cami düşüyordu?
-Ya oğlum gülme bi. Kafam allak bullak oldu.
’’Durr Aaha da cevap: ’’ Ulan gerzek Sami sen bu mahalleye ne bakıyorsun? Her yer böyle mi? Mesela Abimin yaşadığı Fatih/Çarşamba böyle mi? Hakket böyle mi? Bir abime sorayım.''
-Aloo..Abi sana bir sorum var.
-Oğlum dur...Önce bir Allah’ın selamını ver.
-Esselamü aleyküm ve Rahmetulahi ve Berakatühü..Ebeden ve Daimen..Tamam mı abi?
-Güzel bir selam oldu ama o kadar abartma.
-Yav selamı geç. Çabuk ve acil olarak benim soruma cevap ver şimdi.
-Ulan Yogi ( Bana hep Yogi der sağ olsun ) Bu ne acele?
-Abi sen her sabah sizin orada camiye gidiyorsun değil mi?
-Evett.
-Diğer vakitler de gidiyorsun değil mi?
-Evet.
-Cumayı bile o semtteki camilerden birinde kılıyorsun değil mi?
-Bi dakika..Bakayım ben öldüm mü yoksa sağ mıyım. Münker ve Nekir geldi sanırım.
-Ya abi dalga geçme..Öyle mi?
-Evet ne olmuş?
-Sizin oradaki camilere gelen cemaat sayısı 882 kadar var mı? Ne de olsa Türkiye'nin en şeriatik yerleşim yeri sizin oralar.
-Bi dakika, bi dakika. Nasıl yerleşim yeri? Şeriatik mi?
-Yahu anla işte... Sizin orada sabah, diğer vakit namazları ya da Cuma Namazına gelen cemaat sayısı 882 filan oluyor mu?
-Sen benimle dalga mı geçiyorsun yoksa adam mı seçiyorsun? 882 cemaat haa? Şeyyy..Bir gülme sesi duyuyorum kim o?
-Yunus..Yeğenin...Bir yazı yazıyordum. ’’ Tam %99 u Müslüman olan Türkiye ’’ Yazdım, bir başladı gülmeye hâlâ gülüyor. % 30a kadar indim hâla gülüyor. Ya abi..Sence çocuk zihinsel özürlü olduğu için mi gülüyor acaba?
-Tam aksine senden daha akıllı olduğu için gülüyor.
-Aşk olsun abi. Ben zihinsel özürlü müyüm?
-Hem de Yunus’tan daha fazla.. O %90, sen %100...
-Ama abi demin.... ’’ Aman Allah’ım ! % 0,5 ’’Dediğimde de güldü.
-Eyvah ki eyvahhh..Yunus %0,5 e bile gülüyorsa Eyvah ki hem de nasıl eyvah.
-Yok canım o kadar da değil. Ne yani bu memlekette hiç Müslüman yok mu?
-Basit bir test yapalım o zaman.
-Yapalım.
-Bu güne kadar pek çok şey için, özellikle de sağa sola yaptığın borçların için çok geceler uyuyamadın. Uykuların kaçtı. Üzüntüden intihar etmeyi düşündüğün bile oldu. Doğru mu?
-Doğru.
-Allah’a olan borçların. Yani kaçırdığın, kılmadığın, ''Kılamadığın'' demiyorum, kılmadığın namazların için hiç üzüldüğün, geceleri uykunun kaçtığı oldu mu?
-!!!!!!!!!!!! - 882 cemaati hangi imam kaybetmiş de bizimki bulacak? Hem sen bana Osmanlı Padişahlarının yaptırdıkları dışında bu ülkede kaç tane 882 cemaati içine alacak cami gösterebilirsin Kocatepe ve Mimar Sinan Camileri hariç? -Ama abi.. Hesap ortada.. Ülkede 85.000 cami varmış. Bu hesapça cami başına 882 cemaat düşüyor. İyi de Çarşamba'da bile bir cami 882 kişilik bir cemaati bulamıyorsa hangi cami buluyormuş o 882 kişilik cemaati. -Kafayı bunlara takma. -Nasıl takmam abi? -Oğlum...Derdin ne senin? Yok memlekette Müslüman ne kadarmış, yok karşı havuzda karılar bikiniyle güneşleniyorlarmış hem de bu mübarek günde? Yok efendim teravih namazında ancak iki saf oluyormuş, yok efendim oruç tutan yokmuş..Herkes şortunu, kaprisini giymiş vaziyette sokaklarda çatır çatır oruç yiyormuş...Ülkenin kaçta kaçı Müslümanmış? İyi ki bir Ramazan geldi de tekrar döndün seccadeye, Bir ay kadar oruç tuttun. Ona da oruç denirse tabii ki? -Anladım abi...İyi tamam da Yunus’u susturmak için ne yapayım? Çocuk ’’Türkiye nüfusunun %0,5 i Müslümandır’’a Bile gülüyor. -’’Türkiye’de Müslüman yok.’’ De. Bakalım susacak mı?-Tamam abi
On saniye sonra...
-Yine susmadı abi. Ha bire gülüyor.
-Ya dur bir dakika. Bugün günlerden ne?
-3 Ağustos 2013
-Yani?
-Yahu sen hatırlamazsan kim hatırlayacak bugünü?
-Anaaaaa. Doğru diyorsun abi. Bugün Yunus'un doğum günü. 22 Yaşına giriyor kerata. Onun için gülüyor demek ki?
-Olabilir.
-Hay çok yaşa abi. Bir rahatladım ki sorma. Türkiye'nin %98'i olmasa da en azından yarısı Müslümandır o kadar da değil yani. Oh be.. Bir rahatladım ki sormayın.
****
Evet, bu yazıyı yazdığım gün de aynen bugün olduğu gibi bir Kadir Gecesindeydik. O gün ''Türkiye'nin en az %0.5'i Müslümandır.'' dediğimde gülen Yunus, on bir sene sonra hâlâ '' Türkiye, çoğunluğu Müslüman bir ülkedir.'' Dediğimde gülüyor ve bugün onun doğum günü filan da değil.
*****
Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Geceniz Kutlu olsun. Rabbim(C.C) Daha nice kandillere sağlık ve huzur içinde ulaşmayı nasip eylesin. Yüce Kitabımız Kur’an'ın indirilmeye başlandığı bu gece tüm İslam alemin selamete ulaşmasına, İslam dünyasında akan kanın, dökülen göz yaşının dinmesine. Müslümanların silkelenerek kendilerine gelmelerine vesile olsun.
Başta kendi ailem olmak üzere tüm dostların, arkadaşların, hısım ve akrabaların, can öğrencilerimin, milletimin ve tüm İslam aleminin mübarek Kadir gecesini kutluyorum. Tüm insanlara hidayet ve esenlik getirmesini diliyorum.
( Kadir Gecesi Ve Yunus'um başlıklı yazı Sami Biber tarafından 6.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.