Üniversite yıllarımda beni en çok zorlayan konular arasındaydı evlilik,öyle ki herşeyi söylemek  mümkün ancak anlamak ve anlatmak,uygulamak ve uygulatmak işin en zor yanı.

Evlilik kutsal bir müessese fakat bir o kadar da karmaşık duygular ve ilişkiler yumağı.Çünkü;
*İki farklı  noktadan ortak bir sonuç çıkarmak çok güç,herkesin kendi doğruları,kendi yanlışları var.
* Zamanla amaçlar ve beklentiler çatışabiliyor.
* "Sen böyle değildin çok değiştin."gibi karşılıklı suçlamalar başlar.
*Bir noktadan sonra eşler birbirleri  "rakip"olarak  görmeye başlar.

"Evlilik çocuk oyuncağı değil" derler ama bazı eşlerin hal ve hareketleri hep çocukçadır mesala küsmek gibi.Futbol ya da politika yüzünden günlerdir birbirlerine dargın olup yataklarını ayıranlar  yok değil.

5S + 1M kuralı nedir? Bu bir matematiksel denklem değildir.
Prof.Dr.Nevzat Tarhan şöyle diyor:

 “Gençlere, çocuklara kimlik kazandırmamız gerekiyor. Sorgulayan, eleştiren, kendini geliştiren, kendini inşa edebilen gençler yetiştirmeliyiz. Aile saadeti için 5S - 1M kuralı uygulanmalı buna göre aile saadeti için; sevgi, sadakat, saygı, sabır, samimiyet ve maneviyat olmalı."

Gel gör ki,"meli,malı" cümlelerini kolaylıkla kurabiliyoruz ama uygulamaya geldiğimiz zaman sınıfta kalıyoruz;anne-baba olmuş, iş güç sahibi,aklı başında kimselere ders  vermek hiç yakışık kalmıyor.Sözünde durmak,sorumluluk sahibi olmak ve sır saklamak  gibi maddeleri de formüle ekleyebiliriz.

5S + 1 M= E  ∞  açımı ise şöyle oluyor;

Sevgi+saygı+sadakat+sabır+samimiyet +maneviyat = Sonsuz evlilik.





( Evlilikte 5s 1 M Kuralı başlıklı yazı berberce tarafından 7.09.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.