Hep insanlar mı  ölür,hayır,duygular, düşünceler,hayaller ve meslekler de ölür.Kalaycılık,arzuhalcilik,bohçacılık,değirmencilik,keçecilik,çömlekçilik sepetçilik,bastonculuk,yemenicilik,yorgancılık,at arabacılığı,hasırcılık,kendircilik, yazmacılık,nalbantlık,beşikçilik,çarıkçılık,semercilik,süpürgecilik,urgancılık gibi günümüzde kaybolan meslekler varmış, genellikle kırsal alanlarda ve babadan oğula geçen  mesleklerdi bunlar,şimdi sorsanız yeni nesile"çerçi nedir?"diye "bilgisayar oyunudur."der çünkü meslekler,yaşantımızın gerçek vesikalarıdır.

Unutulan meslekler var da,can çekişen meslekler yok mu,elbette var:terzilik,ayakkabı tamirciliği,üretim toplumundan tüketim  toplumuna geçişimizin bedelini tüm dünya ödeyecektir.

Ölmeyen öyle bir meslek var ki;puanı yok,okulu yok,kontenjan sınırlaması yok, yaş şartı yok kısacası ağzı laf yapan herkes olabiliyor: yalakalık.


( Ölmeyen Meslek başlıklı yazı berberce tarafından 1.07.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.