Aşçılar ile  garsonlar,Galatasaray ile Fenerbahçe  taraftarlarına benzer birbirlerinden hiç hoşlanmazlar;örneğin aşçının özene bezene  hazırladığı yemeği,garsonlar servis yapar,kendi yapmışçasına dil dökerek müşterilerden aldığı bahşişi cebe atar,sonra da gelip aşçılara hava atarak sinir bozar.

Bazen de aşçıları  yeteneksiz olmakla suçlarlar ancak "geç,yap,"deyince hiç oralı olmazlar çoğu yumurta kırmasını bile bilmez.

 Bizim pide ustası çenebaz,artık aşık oldu mu desek,kandırdı mı desek,yıldırım aşkı mı desek,yaz aşkı mı desek,iki hafta  ya oldu ya olmadı garson kızla birbirlerini tanıyalı bazı kararlar almışlar:ailelerimizi tanıştıracağız,nişan yapacağız ve çok geçmeden evleneceğiz.

Özellikle arabaların arkasında şu atasözünü çok okumuşuzdur,acele giden ecele gider ve buna ek olarak diyorum ki ben de,evlilikte  acele eden mahkemeye gider.Kör kütük aşık olduktan sonra  evlenip senesine varmadan boşanma davası açan o kadar çok çiftler var ki...Bir nefes alıp vermenin bile,bir lokmayı çiğnemenin bile zamanı yok mu?

"Ben sevdiceğimin yanına gidiyorum."diyor tam işin yoğun olduğu sıralarda:
-Gitme,diyorum,başlıyor...
-Bizim mutluluğumuzu istemiyor musun?
-İstiyorum da...
-Yoksa bizi kıskanıyor musun?
-Kıskanmıyorum  da...

Tecrübe,parayla satın alınsaydı herkes  varını yoğunu ortaya koyup alır ve yaşamak zorunda kalmazdı.

-Ne kadar seversen  o kadar  nefret edersin,diyorum,boynunu  büküp saçmaladığımı  düşünüyor.
( Çenebazın Aşkı başlıklı yazı berberce tarafından 8.05.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.