"Zayıflamaya yardım ederim,göz sağlığını korurum,kalp hastalıklarını önlerim,bağırsakları temizlerim,bağışıklık sistemini güçlendiririm,kansere karşı korurum,kan şekerini dengelerim,stres ve ağrıları dindiririm,vücudu toksinlerden temizlerim ama sen bunların bir  tanesini bile yapamazsın;boyun uzun fakat meyven yok,bak şu kiraz,vişne,erik ağaçlarına kasa kasa  meyva veriyorlar ama sen ama sen ..."diyerek bir gün  kabak büyüklenerek kavak ağacına laf  atar.

Bağımsızlığın ve bayrağın sembolü,yerle göğü birbirlerine bağlamasıyla  hayat ağacı olarak da bilinen kavak,bu sözlere kırılmış ve şöyle cevap vermesi çok manidardır:

"Soğuk kış günlerinde seni yamacıma alarak sana kırağının  vurmasına engel  oldum ve ben seni yerin altında senden daha çok mahsül veren patetes,soğan,sarımsakla kıyaslamadım.Şiddetli yağış ve rüzgarlara göğsümü siper ederek o saydığın ağaçların daha çok meyve vermesini sağladım.

Sana gelince,eğerki yeterli oksijeni sağlamasaydım hiçbir canlı yaşamaz böylece senin de hiçbir  ehemmiyetin  kalmazdı.

Ayrıca boyu uzun olanın ömrü de uzun olur sen bir kavak görürsün hayatın boyunca ,bense yüzlerce kabak görürüm  senin gibi huysuz ve şımarık."
( Kavak başlıklı yazı berberce tarafından 9.04.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.